Hae
Love Beyond Words

20 ajatusta rahasta

Huomasin Vauras Nainen instagram tilillä ilmaisen 14 päivän vaurastumishaasteen, josta kannattaa ehdottomasti ottaa koppi. Itse olen vielä alkutekijöissä mitä tulee sijoittamiseen ja vaurastumiseen, mutta otan mielenkiinnolla vastaan kaikki ideat. Meillä tällä hetkellä mies on se, jolla on enemmän aikaa lukea tietoa aiheesta ja tällä viikolla hän esimerkiksi osti virtuaalivaluuttaa. Kuulemma ne ovat tulevaisuuden juttu, mihin kannattaa sijoittaa. Mutta menneempä itse aiheeseen, eli omiin ajatuksiin rahasta. Tämä oli vaurastamishaasteen ensimmäinen tehtävä, joka oli todella herättävä.

Oletko joskus miettinyt, miksi joillakin ihmisillä on paljon enemmän rahaa käytössään kuin toisilla? Menestyksen taustalla 80 prosenttia on psykologiaa ja vain 20 prosenttia on strategiaa.

Jos omat ajatukset ja uskomukset eivät tue oman talouden positiivista kehitystä, on ihan varmaa, että sitä ei myöskään tapahdu. Riittää, että uskot, ettei kehitys ole sinulle mahdollista tai se on vaikeaa, ja olet jo menettänyt pelin.

rahasta

20 ajatusta rahasta

Ensimmäisenä tehtävänä on siis 20 ajatusta rahasta. On huippu tärkeää, että oma ajattelu tukee sitä, mihin halutaan pyrkiä. Merkitsen nämä kohdat aina plussalla tai miinuksella sen mukaan viekö se minua eteenpäin vai estääkö se minua vaurastumasta.

 1. Minulla on tilillä sen verran rahaa, etten menetä yöunia tai  en stressaa ikinä rahasta. +
 2. Olen aina säästänyt lapsilleni lapsilisät heidän tulevaisuutta ajatellen. +
 3. Säästän rahaa paljon sillä, että ostan paljon lasten tarvikkeita ja vaatteita kirppareilta. +
 4. Toisaalta tämä aika (netti surffailu kirppiksillä) on poissa siitä, että voisin esimerkiksi käyttää tämän ajan johonkin muuhun hyödylliseen.
 5. Omistusasunto on pääkaupunkiseudulla hyvä sijoitus, sillä maksaisimme vielä enemmän vuokraa tämän kokoisesta asunnosta mitä nyt lyhennämme lainaa. +
 6. Asuntolainan lisäksi minulla ei ole muita lainoja rasittamassa kiinteitä kuukausimenoja. +
 7. Kilpailutan ja vertaan lähes kaiken mahdollisen aina vaatteista lähtien. En tee spontaaneja ostoksia, jos kyseessä on kalliimpi hankinta. +
 8. Jälleen kerran tämä vie super paljon aikaa. Nytkin etsin täydellistä  talvitakkia kohtuu hintaan pari kuukautta ennen kun raaskin tehdä ostopäätöksen. 
 9. Palkkakuilu on edelleen miesten ja naisten ammattien välillä iso. Enkä tällä hetkellä ole esimerkiksi täysin tyytyväinen oman alan palkkatasoon sen vaativuuteen nähden. Eli toisin sanoen olen himpun verran kateellinen, että esimerkiksi mies saa omasta mielestäni paljon helpommasta  työstä paljon enemmän rahaa tällä hetkellä. 
 10. Minun toistuvat kuukausittaiset menot koostuvat yhtiövastikkeesta, päivähoito- ja ipkerho maksusta, ruokakauppa kuluista, lasten vaatehankinnoista, harrastuksista ja  satunnaisista ravintola käynneistä. En koe, että kulut sisältää mitään ”turhaa”.  +
 11. Kuukausimenot ovat n. 1800e, mistä suurin osa 600-700e tulee ruokakauppamenoista. Tosin Prismasta saattaa mukaan tarttua aina muutakin tarpeellista kuin ruokaa. Mutta tätä lukua saisi varmasti pienennettyä pienillä muutoksilla. Kuinka paljon teillä on toistuvat kuukausittaiset menot? –
 12.  Uskon, että raha ei tuo onnellisuutta, mutta se helpottaa elämää. Rahalla saa mm. unelmien kodin, lomamatkan jne. +
 13. Olen ollut koko lähes elämän töissä siitä lähtien kun muutin omilleni 16-vuotiaana. Aina opiskelun yhteydessäkin tein keikkahommaa millon minnekin, sillä nautin kun sain tienata omaa rahaa. Tämän myötä olen jäänyt kaipaamaan sellaista vaihetta elämään kun olisin vaan rauhottunut ja vaikka reissannut ja lomaillut koko kesän. Ehkä sitten eläkkeellä.
 14. Jatkuvasta työnteon myötä tosin en ole ikinä joutunut ottamaan esimerkiksi opintolainaa tai muutakaan lainaa. Sana ”laina” on aina ahdistanut. Ja muistan edelleen, kun opiskelu aikoina 18-vuotiaana lainasin yhdelle kaverille 100e, enkä vieläkään ole saanut sitä takaisin 😀 +
 15. Tuhlaan rahaa välillä ravintoloihin, hotellielämyksiin, matkusteluun jne. En pode näistä ikinä huonoa omaatuntoa, sillä ne tuottavat upeita elämyksiä, joita on aina ihana muistella jälkikäteen. Minusta kaikki sellainen rahankäyttö on sallittua mistä ei jälkikäteen tule huonoa fiilistä.  +
 16. Tulevaisuudessa haluan panostaa vielä järjestelmällisempään sijoittamiseen/säästämiseen, jolla saadaan taattua pesämunaa tulevaisuutta ajatellen. Tuntuu kuitenkin, ettei tuloksellisen sijoittamisen aloittamiseen ole aikaa, sillä olisi todella mielenkiintoista tutustua aiheeseen syvällisesti ja saada siitä paras mahdollinen hyöty irti. Joten tämä saa aikaan stressiä, sillä mikään ei ole niin ärsyttävää ettei saa aikaseksi jotain mitä haluaisi tehdä.   –
 17. Lapsuudessa meillä elettiin perinteiseen tapaan todella nuukasti oman sadon tuotteilla, mutta loma-aikoina vanhemmat veivät meitä myös matkoille ympäri Suomea ja meidän ollessa vanhempia myös ulkomaille. Haluan myös opettaa omille lapsille samaa filosofiaa, että kaikkea ei voi saada ja esimerkiksi lomamatka ulkomaille on sellainen ”kovan työn” tulos. Toisaalta taas haluan opettaa, että myös pienistä reissuista voi nauttia ja ilman rahaakin voi tehdä mitä vaan. +
 18. Meillä menot jaetaan suhteessa tuloihin tasaisesti, eli emme ole ikinä riidelleet raha-asioista. Meille rahat on aina olleet yhteisiä. +
 19. Eniten ehkä aikoinaan on ärsyttänyt toisen rahan käytössä kalliit sisustus investoinnit, kun halutaan vaihtaa esimerkiksi hyvä sohva toiseen, vaikka edellinenkin vielä menis. Nykyään tätä tapahtuu harvemmin ja näistä asioista keskustellaan ennen ostopäätöstä 😀 Myöskin kaikki mikä liittyy autonostamiseen saa yleensä minut näkemään punaista. Onneksi nykyään tätäkin tapahtuu harvoin ja nyt meillä on leasing-auto, joten kun vaihtamisen aika tulee, niin siinä ei menetä välissä rahaa.
 20. Meillä on yhteisiä haaveita mitä halutaan tulevaisuudessa ostaa: isompi koti, kun lapset kasvaa ja yhteisiä lomamatkoja (kunhan sais taas matkustaa ulkomaille). +

vaurastaminen

Vain taivas on rajana, jos uskot itseesi ja vaurastumiseen!

Olen raha-asioissa sitä mieltä, että ainut asia mikä estää vaurastumisen on sinä itse. Jos oikeasti uskoo siihen, että voi vaurastua ja päästä tavoitteisiin, niin vain taivas on rajana. Tällä hetkellä itsellä suurin ongelma on ajanpuute. En millään mukamas saa löydettyä aikaa siihen, että kunnolla tutustuihin esimerkiksi eri rahastoihin. Uskon kuitenkin, että mitään ei voi saavuttaa jos odottaa vain, että lottovoitto ilmaantuu. Vaurastuminen vaatii töitä ja itsensä likoon laittamista. Joskus pitää olla valmis myös tekemään todella rohkeita päätöksiä, että voi saavuttaa vielä jotain parempaa. Uskon myös, että avoin keskustelu rahasta myös auttaa saavuttamaaan omia haaveita ja parantaa esimerkiksi palkkakuilua eri työtehtävien välillä.

Mikä on rohkein teko mitä olet tehnyt viime aikoina omien unelmien saavuttamisen eteen? 

 

LUE MYÖS: 

Rahankäyttö meidän perheessä

TAVOITE: Reissurahat säästämällä

Asuntolainan kilpailutus – säästät jopa satasia vuodessa

 

2 kommenttia

 1. Eve kirjoitti:

  Hei! En löytänyt kyseiseltä sivulta enää tuota haastetta (voi olla että ig bugi ettei ladannut kaikkea), joten olisiko sinulla tuota haastetta laittaa minulle vaikka sähköpostiin?
  Aloitin juuri tämän säästämisprojektin (tai alkaa helmikuussa), mutta käytän tämän Tammikuun tiedon hakemiseen sekä turhien ostoksien rajottamiseen jotta Helmikuussa olisi helpompi alottaa 🙂
  ps. tykkään todella sun kirjotustyylistä jonka ansiosta kirjoitukset on mulle helppolukuista jopa tämän keskittymishäiriön kanssa!

  • maria_lovebeyondwords kirjoitti:

   Hei,

   Kiitos super paljon kommentista! Tsemppiä sinulle säästämisprojektiin! Sellaiset on ihan super antoisia juttuja, kun huomaa miten pienillä asioilla on niin suuri vaikutus 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *