Helppo tonnikalapasta uunissa
Arjessa arvostaa niitä helppoja ja nopeita ruokia. Tonnikalapasta on juuri sellainen, sillä se valmistuu itsestään uunissa eikä edes pastoja tarvitse keittää erikseen. Viime aikoina arki on taas tuntunut aika hetkiseltä, sillä taloushallinnon parissa tämä loppu-ja alkuvuosi on sitä kaikista kiireisintä aikaa.
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun valmistin tonnikalapastaa uunissa ja se oli positiivinen yllätys. Pastasta tuli juuri sopivan mehukasta. Aktiivinen valmistusaika oli n.5 minuuttia, joten tämän saa nopsaan uuniin.
Tonnikalapasta
1 sipuli
2 valkosipulia
2prk tonnikalapaloja
500 g tomaattimurskaa
pizzamaustetta
suolaa
mustapippuria
250g täysjyväpastaa
2 dl juustokermaa
Pinnalle
75g juustoraastetta
Valmistus
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää joukkoon tonnikala, tomaattimurska ja kerma. Huuhdo tomaattitölkki vedellä ja kaada sekaan. Lisää mausteet ja kiehauta. Kaada pastat raakana uunivuokaan (n. 2 l). Lisää tonnikala-tomaattikastike pastan joukkoon ja ripottele pinnalle juustoraaste.
Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla 45 minuuttia.
* Reseptin pongasin K-ruoka.fi sivulta.
Lue myös: