Hae
Love Beyond Words

TOP 10 talvipuuhat, joita lapset rakastavat!

Talvipuuhat ovat tänä talvena ollut varmasti monelle perheelle pelastus pimeän ja sataisen syksyn jälkeen. Tuntuu, että myös lapset nauttivat tänä vuonna ihan erityisen paljon, kun ulkona on lunta ja ulkona keksii jälleen vaikka mitä puuhaa! Edes nämä -20 asteen pakkaset eivät ole hidastaneet vauhtia, vaan jopa meidän vilukissa viihtyy ulkona todella pitkiä aikoja, eikä ainuttakaan valitusta kylmyydestä kuulu neidin suusta. Muistan, että omassa lapsuudessa oli monta kivaa juttua mitä talvisin tehtiin, kun lunta oli todella paljon. Tämä lumimäärä pääkaupunkiseudulla sai kaikki ne muistot palaamaan mieleen. Tässä tulevat meidän perheen vinkit parhaista talvipuuhista.

TOP 10 TALVIPUUHAT

1.Mäenlasku

Tämä on ehdottomasta meidän lasten mielestä talven odotetuin juttu! Mäkeen on päästävä jo siinä vaiheessa, kun maassa on edes pikkaisen jäätä ja pulkka luistaa. Tänään oltiin neidin kanssa pulkkamäessä, jonne oli rakennettu myös hyppyreitä. Aika hurjia laskuja saatiin siellä ainakin äidin mielestä 😀 Omassa lapsuudessa ei ollut kotipihassa näin pitkiä ja jyrkkiä mäkiä mitä täältä päin voi löytää. Mäkeä laskettiin ihan melkeen mistä vaan sellainen oli mahdollista rakentaa, esimerkiksi kellarin katto oli ihan ykköspaikka.

2.Ison lumikasan rakentaminen

Mikä onkaan kivempaa kuin kasata iso lumikasa omaan pihaan, josta pääsee laskemaan mäkeä tai rakentamaan sinne tunneleita. Tämä on ensimmäinen talvi, kun meillä on oma piha ja ainakin vielä lapset ovat olleet innoissan tekemässä joka päivä lumitöitä siellä. Me rakennettiin lapsena myös paljon lumilinnoja, jossa oli mm. eri huoneita.

lumilinna ja talvipuuhat

3.Lumi-ja jäälyhtyjen rakentaminen

Viime aikoina on pyörinyt paljon erilaisia vinkkejä lumilyhtyjen rakentamiseen. Esimerkiksi jäädyttämällä vettä ja jotain koristeita saa upeita jäälyhtyjä aikaan näillä pakkasilla. Lapsena tehtiin todella useasti lumilyhtyjä tai jäälyhtyjä jäädyttämällä sankossa vettä.

4.Metsäretket

Tällä hetkellä metsässä on maagisen kaunista. Metsästä löytyy myös paljon tutkittavaa esimerkiksi eri eläinten jäljistä. Metsäretkellä on myös ihanaa paistaa makkaraa taukopaikalla. Se takuuvarmasti niin hyvälle kylmällä kelillä!

metsäretki lasten kanssa

5.Tehkää lumienkeleitä

Tätä on aina pakko testata, kun ensilumi on satanut

6.Heittäkää kuumaa vettä ilmaan tai tehkää saippuakuplia

Täytyy myöntää, että näitä kahta en ole tainnut ikinä testata, mutta olen nähnyt upeita kuvia siitä kun kuumaa vettä heitetään ilmaan pakkasella. Myös saippuakuplat jäätyvät nopeasti pakkasella. Esimerkiksi tällä alla olevalla ohjeella saat kestäviä saippuakuplia.

1 dl astianpesuainetta
1 dl glyserolia (apteekista)
n.5 dl dl vettä
2 tl siirappi

lapset ja hiihtäminen

7.Luisteleminen ja hiihtäminen

Lapsena tehtiin yleensä jokin reissu hiihtolomalla, jossa hiihdettiin ja paljon! Näistä pk-seudun huonoista talvista johtuen kumpikaan meidän lapsista ei ole vielä innostunut hiihdosta täysin. Luistelu sen sijaan ollut todella kivaa! Näitä vaan tarviis käydä säännöllisesti tekemässä, että taidot kehittyisi. Mikäs sen parempaa olisi, kun joku päivä voisi tehdä ihania hiihtoretkiä koko perheen kesken.

8.Lumisota

Tämä oli ehkä se suosituin leikki lapsena. Näin aikuisena en ehkä niin innostu ajatuksesta, että kaikki vaatteet on märkänä ja vaarana on että kylmä lumi pöllyää naamalle.

talvipuuhat

9. Lumiukon rakentaminen

Tämä on se juttu mitä yleensä meidän lapset tekee ensimmäisenä, kun maassa on edes vähän lunta. Tänäkin talvena ensilumista saatiin rakennettua ihan mini lumiukko omaan pihaan. Nyt kun lunta on enemmän ja tulee lauhemmat kelit voisi kokeilla jonkun todella ison lumieläinen rakentamista. Lapsena muistan rakentaneeni esimerkiksi lumihevosen, jonka selässä oli hauskaa ratsastaa.

10. Juoda kuumaa mehua 

Metsäretken tai talvisen ulkoilupäivän on ihana päättää kuumaan mehuun. Mikään ei lämmitä paremmin, kun se kuuma kertismuki täynnä makeaa mehua esimerkiksi talvisessa tapahtumassa. Nyt kun korona-aikaan kaikki nämä tapahtumat on aika kortilla, niin kuumaa mehua on helppo ottaa myös termarissa mukaan pulkkamäkeen tai retkelle.

lumikasa

Mitä tykkäätte tehdä talvisin?

Lue myös: 

Lumi tuntuu erityisen ihanalta tänä vuonna!

Perheloma Katinkullan kylpylässä Vuokatissa

2 kommenttia

  1. jenni kirjoitti:

    Voihan talvi! Nyt nautitaan kun sitä lunta todellakin on 🙂 Täällä myös lasketaan mäkeä ja luistellaan lähes päivittäin, johtien ihan siitä että mahdollisuudet ovat tuossa vieressä. Lisäksi tehtiin yksi ilta se, mitä en itsestäni olisi uskonut eli juostiin saunasta uikkareissa umpihankeen.

    • maria_lovebeyondwords kirjoitti:

      Oho wow! Meilläkin lapset halusi mennä saunasta ulos ilman vaatteita 😀 Ei kuulemma ollut kylmä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *