Hae
Love Beyond Words

4-vuotiaan ystäväkirja

Tein tälläisen kyselyn myös meidän esikoiselle, kun hän täytti 4-vuotta. Olipas aika hauskaa vertailla heidän vastauksiaan, vaikka luonteet näillä kahdella on menneet aina kuin yö ja päivä. Pitäisi muistaa säännöllisesti kirjoittaa itselleen muistiin tälläisia asioita, niin näihin on hauska aina palata jälkikäteen. Luettiin yhdessä Lissun vastaukset 4-vuotiaana ja oli kyllä hauskaa! Vastauksista huomasi erittäin hyvin sen, että pikkuveli oli hänelle silloin (ja nyt) se kaikista tärkein.

äiti ja poika

4-vuotiaan ystäkirja

Moi Patrik, mitä sinulle kuuluu tänään?
Hyvää

Mikä on sinusta kivaa tekemistä?
Legoilla leikkiminen

Mikä sinusta tulee, kun kasvat isoksi?
Palomies Sami

Kuka on sinun lempikaveri?
Lotta

Mikä on sinun lempiruoka?
Maksalaatikko

Mistä ruuasta et tykkää?
Huonosta salaatista

Mikä on sinun lempiväri?
Liila, punainen ja sit pinkki

Mitä odotat oikein kovasti?
Et pääsen syömään jotain lientä (tämä on jäänyt päähän jostain joululaulusta kenties :D)

Mitä osaat tehdä tosi hyvin?
Värityskuvaa

Mikä on sinun lempilelu?
Karuselli

Mikä on kaikista kivoin paikka?
Leikkipuisto

Mitä tykkäät tehdä isin ja äidin kanssa?
Leikkiä legoilla

entäs Lilianin?
Myös leikkiä legoilla.

Minne retkelle haluaisit seuraavaksi lähteä?
Metsään

Mikä on sinun lempikirja?
Ryhmä Hau-kirja

4-vuotiaan neuvola

Äidin mietteitä 4-vuotiaasta

Pituutta pojalla on jo kunnioitettava 103,5cm. Ei ihmekään että 104 kokoiset vaatteet alkavat jo myös kiristää. Pituuskasvusta on kyllä mennyt ihan ohi, sillä joulun aikaan kuvittelin että sopiva koko olisi 98/104. 😀

Meidän kuopus on koko perheen kovin saunoja tällä hetkellä! Siis hänen kanssa saunominen on oikeasti silkkaa kidutusta, sillä hän tykittää vettä kiukaalle ilman taukoja.

Hän tykkää monipuolisesti kaikesta mahdollisesta. Ei ole leikkiä mistä hän ei innostuisi. Hän leikkii autoilla, legoilla, askartelee, leikkii mielikuvitusleikkeja, kasaa palapeleja, tekee hamahelmillä, maalailee, hoitaa eläimiä, nauttii kaikesta urheilusta ja oppii nopeasti kaikkea mahdollista. Esimerkiksi luisteluun opettelu sujuu aika vauhdilla.

Hän on super huumorintajuinen höpsöttelijä. Jos jäät kahdestaan tämän pojan kanssa, niin voit olla varma, että hän saa sinulle hymyn huulille, sillä hänellä on todella lennokkaat jutut.

Hän osaa myös pitää puolensa tyrannisiskon kanssa. Meillä isosisko on se joka määrää yleensä kaapin paikan, mutta tässä viimeisen vuoden aikana on myös pikkuveli alkanut saamaan jalkaa oven väliin, mikä on vaan hyvä, sillä kaikkiin siskon hullutuksiin ei kannata lähteä mukaan.

Meillä sisarukset ovat aina olleet erottomattomat. Mikäli toisen kanssa viettää kaksistaan aikaa, niin ei mene kauaa, kun alkaa kysely että voidaanko hakea jo pikkuveli päiväkodista tai muuta vastaavaa. Neuvolantäti sanoi minulle viime käynnillä ihanasti, että vauvavuonna tehdyt uhraukset ja aktiviteetit palkitaan siinä, kun sisaruksille on muodostunut niin vahva side monipuolisten yhteisten kokemusten ja yhteisen ajan myötä. Ja tottahan se varmasti on.

lapset ja hamsteri

Onko  sinulla 4-vuotiasta? 🙂 

Lue myös:

4-vuotiaan ystäväkirja

4-vuotiaan vaatekriisi (+ARVONTA)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *