Hae
Love Beyond Words

Herkuton helmikuu

Oletko mukana herkuton helmikuu  haasteessa? Alkuvuosi on tunnetusti täynnä milloin mitäkin erilaista haastetta tipattomasta tammikuusta aina kokonaisvaltaiseen elämäntapamuutokseen. Minulla ei ollut kiinnostusta tai jaksamista tammikuun osalta tehdä mitään muutoksia arkeen, mutta nyt mennään jo kovasti kevättä kohti ja elämä on täynnä uusia tuulia niin halusin lähteä testaamaan, että minkälainen vaikutus sokerin vähentämisellä on myös omaan yleisfiilikseen.

Herkuton helmikuu

Uskon, että mitään haastetta ei kannata lähteä tekemään, jos oikeasti sillä ei ole mitään tarkoitusta. Minulla on tähän haasteeseen hyvät lähtökohdat, sillä en ole mikään kova karkkien mässäilijä. Minulla ei ole yleensä viikonloppuna sellaista fiilistä, että ostaisin pussin karkkia ja söisin sen illan aikana hömppää tuijottaen. Minun intohimona on yleensä suolaiset naposteltavat, kuten erilaiset tapakset. En myöskään tykkää lisätä sokeria puuroon tai en tykkää erityisemmin virvoitusjuomista. Olen enemmän niitä ihmisiä, jotka ottaa lasin/pari viiniä viikonlopun kunniaksi. Ainoa sokerinen pahe minulla on jäätelö (tai no suklaa myös :D).

En usko haasteisiin missä kielletään totaalisesti kaikki kerta heitolla. Haasteiden pitää olla hauskoja, eikä niitä pitäisi tehdä veren maku suussa pakko pullana. Tälläisiin haasteisiin kyllästyn yleensä ennen kuin ne edes alkavat. Jotta haaste olisi   toteuttaa, niin kiellettyjä asioita ovat kaikki sokeriset herkut: karkit, suklaat, kakut, jäätelöt jne. Saatan sallia kuitenkin itselleni yhden lipsumishetken, jolloin saan esimerkiksi syödä jonkun herkun. Pyrin myös vähentämään haasteen aikana vehnätuotteita, mutta erilaiset tapasleikkeet eivät ole kiellettyjen listalla.

Tykkään enemmän terveellisesta ruoasta ja herkkuja ovat mm. erilaiset salaatit. Roskaruuasta / puolivalmiista  luopuminen ei olisi ongelma, jos ruuanlaittoon olisi loputtomasti aikaa ja myös muu perhe tykkäisi monipuolisesta terveellisestä ruuasta. Lapsille kuitenkin yleensä enemmän hitti on kalapuikot kuin joku äidin tekemä linssisalaatti, joten olen liian laiska tekemään muille eri ruokia.

Hyviä vinkkejä terveelliseen ruokaan löytyy postauksestani parhaat eväsvinkit töihin.

Sieltä löytyy vinkkejä erilaisiin salaatteihin, keittoihin sekä kvinoa/papuruokiin.

herkuton helmikuu

Juoksuhaaste

Jottei herkuton helmikuu haaste olisi liian helppo minulle, niin tänään aloitan myös juoksuhaasteen, jonka päätteeksi jaksan juosta 10km. Tämä samantyyppinen haaste minulla oli 8 vuotta sitten (ihan järkyttävän pitkä aika sitten). Oli ihmeellistä huomata miten nopeasti kunto kehittyi ja miten nopeasti jaksoikin juosta esimerkiksi 2km matkan. Tämä haaste kestää 11vk, joten aika nopeasti kehitys tapahtuu kun säännöllisesti jaksaa tehdä harjoituksia. Harjoitukset itsessään on todella simppeleitä (ja lepo päiviä on paljon!)

Alkuun pääsee todella nopeasti treenillä 3min juoksua 3min kävelyä. Tätä toistetaan 5 kertaa, eli treeni kestää 30 minuuttia. Minulle tärkeintä on se, että treenin pystyy suorittamaan suht lyheässä ajassa, sillä monen tunnin pituiseen omaan aikaan ei monesti arkena ole aikaa. 

Tulen jakamaan treeniohjelman ainakin näin alkuun myös joka päivä instagramissa, joten haastetta pääsee seuraamaan siellä. Ehkä se motivoi myös itseäni, kun tallannan päivittäin haasteen suorituksen jonnekin 😀

Parhaat eväsvinkit töihin

Intialainen kasvissosekeitto ja paahdetut kikherneet

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *