Hae
Love Beyond Words

Hummus sopii kaikkeen!

Hummus on todellakin helppo ja nopea valmistaa. Oletko aiemmin ostanut tätä herkkua suoraan eineshyllyltä? Mä lupaan, että testattuasi tätä reseptiä et enää hairahdu moiseen! Hummusta voi laittaa lisukkeeksi melkeen minne vaan: salaatteihin, leivän päälle, tortilloihin, voit nautiskella dippivihannesten kanssa tai syödä lihapullien kanssa. Vain taivas on siis rajana, kun mietit mihin käyttäisit hummusta. Ja mikä parasta tämän valmistus vie vain muutaman hassun minuutin.

hummus

hummus on myös terveellistä

Hummus on monikäyttöisyyden lisäksi todella terveellinen. Siinä on paljon kuitua, eli se pitää ruuansulatuksesi kunnossa. Se sisältää myös paljon proteiinia, joka on puolestaan on lihasten, luuton ja ihon rakennusaine. Runsas proteiini pitää myös pidempään kylläisenä, eli se auttaa  painonhallinnassa.  Pavut auttavat myös alentamaan kolestrolia. Hummus on gluteenitonta, pähkinätöntä, maidotonta ja se on täysin vegaaninen.

hummus ruisnachot

Hummus

1 tlk kikherneitä

1 valkosipulinkynsi

2 rkl sitruunamehua

3 rkl oliiviöljyä

1-3 rkl tahinia (maun mukaan)

3 rkl vettä

1 tl juustokuminaa

 suolaa

ripaus pippuria ja chiliä/paprikaa

Soseuta kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin. Ennen tarjoilua voit halutessasi valuttaa päälle öljyä ja ripotella paprikamaustetta tai persiljaa.

Lue myös: 

Kolmen raaka-aineen terveyskeksit

Herkulliset kaura-chiapannarit

Spelttirieskat sopivat myös FODMAP-ruokavalioon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *