Hae
Love Beyond Words

Uudenmaan suurin vesiputous

Uudenmaan suurin vesiputous löytyy Nurmijärveltä. Siellä nimittäin virtaa Kuhakosken vesiputous, joka on pituudeltaan 150 metriä pitkä koski ja tällä matkalla vesi putoaa 16 metrin korkeudelta. Harvemminpa sitä ajattelee, että suomessa edes on vesiputouksia saati sitten ihan lyhyen ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Helsingistä tänne ajelee noin 30 minuutissa. Pienellä googlettelulla kuitenkin löytää näitä upeita retkipaikkoja ihan lähistöltä, joiden olemassa olosta ei ole ollut aiemmin tietoa.

Kuhajärven vesiputous

vesiputous uusimaa

vesiputous suomessa

Retki Kuhakosken vesiputouksella suuntautui tänä viikonloppuna ja vesiputous näytti upealta! Viikonloppuna pääkaupunkiseutu sai jälleen lumipeitteen, joten luminen maisema oli upea. Vesiputouksen kruunasi lukuiset jääpuikot.

kuhakosken vesiputous

uudenmaan suurin vesiputous Nurmijärvellä

 

Vesiputoukselle on helppo päästä autolla, sillä se sijaitsee ihan autotien varressa. Putousta voi katsella kosken molemmilta puolelta melkeen mistä korkeudelta tahansa. Eri kuvakulmat saattavat kuitenkin vaatia hieman kiipeilyä kalliolla, joten lasten kanssa ihasteltiin tätä pelkästään ihan ylhäältä sekä helpoimman kallioreitin kohdalta. Kosken vieressä menee metalliaidat, joten lastenkin kanssa uskaltaa ihastella koskea läheltä.

Nurmijärven vesiputous

Koski alkaa kallioon louhitusta uomasta, jonka jälkeen  jälkeen vesi putoaa kolmena suurena könkkäänä alas ja kuohut laantuvat joeksi peltomaiseman keskelle. Kuhakoski on upeimmillaan kevään tulvissa, joten pian siellä on luvassa upeat pärskyt!

 

 

Lue myös: 

Pyhäjärven näkötorni on upea

Helsingin Taivaskallio on upea retkipaikka

2 kommenttia

  1. Jaska kirjoitti:

    Saako siihen autoa mihinkään lähelle parkkiin? Google mapsin mukaam ei…?

    • maria_lovebeyondwords kirjoitti:

      Hei, siihen tien viereen pystyy jättämään auton. Me jätettiin heti siihen sillan kohdalle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *