Itsetehdyt töhnämunat
Itsetehdyt töhnämunat ovat täydellinen pääsiäisherkku! En muista, että kaupoista löytyviä töhnämunia olisi ollut vielä omassa lapsuudessa, mutta nyt niitä on saatava joka vuosi, vaikka ne ovatkin super makeita! Minulla on suunnitelmissa tehdä tänä pääsiäisenä pitkästä aikaa ruokaa pitkän kaavan mukaan, joten tämä herkku saa toimia jälkiruan roolissa, sillä tämä takuuvarmasti maistuu jokaiselle perheenjäsenelle. Nykyään ruuan suunnittelussa juuri se vaikeinosuus on se, että miten saa tehtyä sellaisen kokonaisuuden mikä maistuisi kaikille.
Näistä töhnämunista saa helpottua tuunattu jokaiselle mieluisan, sillä täyte- ja koristevaihtoja on paljon! Me testattiin töhnämunia valkosuklaatäytteellä, mikä on aina takuuvarma ja makea. Muita vaihtoehtoja täytteeksi on sotkea täytteen joukkoon mm. nutellaa, oreo-keksejä, kinuskia, erilaisia suklaita tai maustettuja rahkoja.
Itsetehdyt töHnämunat
100 g valkosuklaata
200 g tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
0,5 dl sokeria
2 kpl kananmunanvalkuaisia
1 tl vaniljasokeria
10 kpl suklaamunia
Päälle
pääsiäiskarkkeja
Valmistus
Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vatkaa sula suklaa tuorejuustoon varovasti. Lisää joukkoon sitruunamehu.
Vatkaa valkuaiset ja sokerit vaahdoksi.
Sekoita puolet valkuaisvaahdosta javalkosuklaaseos keskenään kahdessa osassa.
Poista suklaamunista yläosa. Pursota täyte muniin ja laita ne jääkaappiin asettumaan mieluiten yön yli. Vähintään kahdeksi tunniksi.
Lue myös:
Meilläkin tehdään töhniksiä, eri reseptillä tosin. Ihan parhaita kun itse tekee.