Leipäjuustoa tomaattikastikkeessa
Oletko ikinä testannut leipäjuustoa herkullisessa paneer-ruuassa? Täytyy myöntää, että olen vasta viime vuosina löytänyt nämä herkulliset nepalilaiset mehevillä juustopaloilla höystetyt curryt, vaikka rakastankin kaikkea mahdollista missä on juustoa! Paneer-annoksen saa helposti tuunattua myös suomalaisittain lisäämällä vain paneer-juuston sijaan leipäjuustoa. Ja miten super herkkua tästä tuleekaan! Täytyy tehdä toinenkin tunnustus, sillä en ennen tätä ikinä varmaan tehnyt nepalilaista ruokaa kotona, sillä olen luullut että se on jotenkin vaikea tekoista, sillä raaka-ainelista tuntuu loputtoman pitkältä. Sain onneksi heittää nämäkin ennakkoluulot romukoppaan, sillä valmistaminen sujuu itsestään heittämällä vain mausteet juokkoon.
Leipäjuustoa tomaattikastikkeessa
AINEKSET
Cashew-maito
1 dl cashewpähkinöitä
2 dl vettä
Kastike
2 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
1 rkl inkivääriä raasteena
1/2 tl kanelia
1/2 tl jauhettua neilikkaa
1 tl garam masalaa
2 rkl tomaattipyreetä
400 g tomaattimurskaa
1 dl kuohukermaa
1/2tl suolaa
1 tl hunajaa
Lisäksi
250g leipäjuustoa
Laita cashewpähkinät veteen likoamaan. Paista hiennonetut valkosipulinkynnet voissa paistinpannulla. Lisää inkivääri, kaneli, neilikka ja tomaattipyree ja jatka paistamista. Lisää tomaattimurska ja anna kastikkeen hiljalleen matalalla lämmöllä noin 20 minuuttia.
Aja cashewpähkinät liotusvesineen tasaiseks. Lisää syntynyt cashewmaito ja kuohukerma pannulle. Kiehauta. Lisää vielä suola ja hunaja.
Lisää kuutioitu leipäjuusto joukkoon. Kuumenna kastiketta nopeasti niin, että leipäjuusto kuumenee mutta ei sula. Herkuttele heti!
Reseptin pongasin soppa365 sivuilta.
Lue myös: