Hae
Love Beyond Words

Elämässä pitää olla tavoitteita

Onko sinulla elämässä tavoitteita, joita kohti pyrit aktiivisisti menemään? Tavoitteet tuovat elämään merkityksellisyyttä ja jo ihan pientenkin tavoitteiden saavuttaminen lisää tyytyväisyyttä elämään.  Katsoin eilen Diilin finaalin ja täytyy myöntää, että mitä enemmän mentiin loppua kohden sitä enemmän Sointu fani minusta tuli. Ihan boss lady! Soinnun huikea kasvutarina Diilissä antoi itsellekin hirveesti tsemppi fiilistä. Sointu on hyvä esimerkki siitä, että mikä vaan on mahdollista, kunhan vaan uskoo itseensä. Tärkeää on myös olla oma itsensä ja tuoda oma mielipide esiin. Ja vaikkei heti olisikaan kaikkien alojen asiantuntija, niin asenne ratkaisee ja jos sitä löytyy, niin vain taivas on rajana. 

Viime vuosi oli täynnä tavoitteita

Minulla itsellään oli tavoitteiden suhteen viime vuosi aika haipakkaa. Tavoitteena oli mm. löytää uusi koti omalla pihalla (ja myydä edellinen koti) , suorittaa pht-tutkinto ja päästä eteenpäin työelämässä jollain tapaa. Nämä kaikki tavoitteet toteutui ja voi sanoa, että koronaan yhdistettynä vuosi oli siis aika haipakkaa ja erityisen stressaavaa. Ei tosin ainakaan käynyt aika pitkäksi 😀 Loppuvuodesta minulla oli myös isona tavoitteena nousta Vaikuttajamedian sopimusbloggaajiin. En ole ikinä kuulunut minkään portaalin sopimusbloggaajiin, joten nälkä oli siis kova edetä myös blogin suhteen. Tein paljon töitä senkin eteen ja onnistuin! Olen kyllä niin fiiliksissä edelleen tästä.

Bloggaaminen on myös välillä työtä

Bloggaaminen on ollut minulle tärkeä juttu yli 7 vuotta, eli postauksia on tänä aikana tullut aika laidasta laitaan. On ollut hienoa purkaa omia fiiliksiä ja näistä muistelmista jää myös talteen päiväkirja itselleni. Olen monesti palannut vanhoihin teksteihin, sillä muuten olisi mahdotonta muistella niitä ajatuksia mitä koki esimerkiksi esikoisen syntyessä tai jonkun uhmavaiheen iskiessä. Lähes koko ajan olen pitänyt tätä hauskana harrastuksena, vaikka olenkin säännöllisesti postaillut. Välillä se on jopa stressannut, sillä on vaikeaa olla kirjoittamatta, kun on tullut se säännöllinen rutiini siihen. Sain kuitenkin paljon uutta motivaatiota pelkästään tällä tavoitteella päästä mukaan sopimusbloggareihin. Se sai myös aikaan mielessä muutoksen, ettei tämä aina ole pelkkää harrastelua, vaan bloggaaminen on myös oikeaa työtä. 

palkanlaskija

Kuva: JTP Media

Elä jämähdä rutiineihin

Koen, että jatkuva oppiminen ja itsensä kehittäminen lisää myös paljon tyytyväisyyttä elämään. Miten voisi olla inspiroitumatta kaikista uusista opeista mitä voi oppia myös aikuisena? Itse olen huomannut ison muutoksen myös työelämässä lasten myötä. Kun vielä 5-vuotta olin se innokas oppija, niin nyt haluan olla se joka pitää langat käsissä ja opettaa muita. Nautin suunnattomasti, kun saan jakaa omaa osaamistani myös muille. Minusta on kivaa esimerkiksi palkanlaskijana antaa paras mahdollinen tuki yrittäjille, jakaa käytännön vinkkejä palkansaajille tai opettaa esimerkiksi opiskelijoita alusta lähtien tuleviksi ammattilaisiksi. Parasta päivätyössäni on, että myös siinä voi itse oppia jatkuvasti uutta, sillä sovellattavat lait ja työehtosopimukset muuttuvat jatkuvasti. Ohjelmistot kehittyy ja asiakkailla on aina erilaisia tarpeita, joita voi lähteä selvittämään. 

Tavoitteet tälle vuodelle

Tälle vuodelle minulla ei ole mitään mullistavia tavoitteita. Meillä on töissä todella mielenkiintoinen projekti käynnissä, jonka parissa vierähtää tovi ja tavoitteet liittyvät pitkälti sen onnistumiseen. Tavoitteena on myös panostaa sijoittamiseen ja oppia siitä lisää. Ja yhtenä tavoitteena on myös kasvaa bloggaajana. Inspiroidun erilaisista kampanjoista missä saa myös haastaa omaa luovuutta. Se on kivaa vastapainoa tilitoimisto arjelle 🙂 

Mitä tavoitteita sinulla on elämässä? 

Lue myös: 

Miten erottua työnhaussa?

Pitääkö koko elämä vain suorittaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *