Hae
Love Beyond Words

Staycation lapsen kanssa

Viikko sitten vietettiin ihana staycation loma yhdessä 4-vuotiaan poikani kanssa. Tätä yhteistä laatuaikaa oltiin odetettu jo super pitkään, mutta maltettiin odottaa siihen asti kunnes taas ravintolat (ja ennen kaikkea se aamupalabuffet avautui) jälleen normaalisti. Valittiin meidän lomakohteeksi Clarion Hotelli Helsingissä. Täytyy sanoa että kohde ei olisi voinut olla parempi tämäntyyppiseen reissuun. Se tarjosi aivan huikean näköalan 15. kerroksen huoneesta, josta saatiin ihastalle pojan kanssa merta ja Helsingin vilinää. Jo pelkästään hissimatka yläkerroksiin on elämys Clarionissa. Ehkä kuitenkin se paras juttu oli, että hotellihuoneesta löytyi myös kylpyamme!

Staycation lasten kanssa voi olla myös super rentouttavaa.

staycation lapsen kanssa

Staycation laatuaikaa yhdessä lapsen kanssa

Meillä on pojan kanssa aika samanlaiset mieltymykset. Voidaan nautiskella aamupalaa tuntikausia, löhöillä herkkujen kanssa sängyssä tekemättä mitään järkevää tai lillua ihanassa vaahtokylvyssä hiljaisuuden vallitessa. Minusta on ihanaa, kun vietän aikaa kahdestaan 4-vuotiaan kanssa voidaan olla vaan yhdessä hiljaa. Hänellä ei ole tullut (ainakaan vielä) ikuista kyselyikää, vaan hänelle riittää, että ollaan vaan. Ja hiljaisuus lapsiperheessä on kuin laittaisi rahaa pankkiin.

Rentoutumisen huomasi myös lapsesta, kun hän pystyi olemaan oma itsensä, ettei hänen koko ajan tarvinnut tuoda itseään esille saadakseen huomiota. Meidän perheessä se kovin temperamentti on isosiskolla, joten se vaatiii rauhallisemmalta lapselta todella paljon, että saa oman tahtonsa läpi. Onkin erityisen tärkeää pyrkiä huomioimaan juuri molempien lapsien omat mielenkiinnon kohteet ja luonteenpiirteet, että kumpikin pystyy olemaan myös täysin omalla mukavuusalueella.

Rentoutuminen jatkui myös seuraavana päivänä, kun poika oli niin relax-tilassa ja nukahti vielä kotona sohvalle kaverin ollessa kylässä. 😀 Päikkäreitä hän ei ole nukkunut piiitkään aikaan kotona, saati sitten että menisi sohvalle nukkumaan kesken leikkien. Uskon, että arjen pyörteissä niin lapset kuin aikuisetkin ovan yleensä niin kierroksilla, että on vaikea edes päästä siihen rentoutumisvaiheeseen varsinkaan kesken päivän. 

Clarion Helsinki hotelliloma

Hotelliloma Helsingissä

Meille on tärkeää myös tarjota pientä luksusta arkeen myös lapsille vuorotellen. Eikä hotellirentoutumis viikonlopun tarvitse olla pelkästään äidin ja isän etuoikeus. Aina ei myöskään  tarvitse lähteä kauaksi etsimään elämyksiä, sillä niitä voi löytyä myös ihan läheltä. Esimerkiksi pelkästään pääkaupunkiseudulta löytyy lukuisia hotelleja ja paikkoja mitä nähdä. Tämän reissun aikana nähtiin paljon uutta, kun käveltiin keskustasta Jätkäsaareen ja tultaessa kotiin otettiin vähän pitempi ratikkalinja Pasilaan asti.

Hotelliloma koti Suomessa on turvallista matkustamista myös korona-aikana, sillä välttämättä hotellihuoneesta ei tarvitse poistua ollenkaan. Meille kävi vähän vahingossa niin, sillä keliksi sattui sateinen päivä. Lilluttiin siis vaahtokylvyssä, tilattiin ruokaa huonepalvelusta ja syötiin herkkua sängyssä katsoen meidän perheen suosikki ohjelmaa Selviytyjiä. Ihan parasta rentoutumista yhdessä lapsen kanssa!

Vietättekö laatuaikaa yhdessä lapsen kanssa? 

huonepalvelu Clarion Helsinki

Lue myös: 

Päivä Tukholmassa -risteily lapsen kanssa

Kuinka luksusta onkaan viettää aikaa vain yhden lapsen kanssa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *