Hae
Love Beyond Words

Lapsi on onnellinen, kun saa harrastaa

Tuskailin tällä viikolla instagramissa sitä, että miksi jotkut lasten harrastuspaikat pysyvät kiinni ja jotkut taas ovat toimineet ihan normaalisti tämän toisen korona-aallon jyllätessä. Eikä tässä ole kyse edes aluekohtaisista eroista vaan täälläkin saman harrastuksen piirissä on ihan järjestäjästä liittyen eri käytäntöjä. 

Erityisesti minua harmittaa, että uimakoulut ovat olleen jo todella pitkään suljettuina ja siellä mikä sijaitsisi meidän hoodeilla lupailee aikaisintaan syksylle uutta uimakoulu tarjontaa. Ennen koronaakin uimakoulut ovat olleet todella suosittuja ja on saanut olla heti samana aamuna kärppänä koneella, että saa varattua paikan uimakouluun. En halua kuvitella mitä se sitten on kun uimakoulut vihdoin aukeaa, sillä varmaan moni muukin perhe on samassa tilanteessa, että lapset pitäisi saada oppimaan uimataito. Nyt kun selailee kurssitarjontaa, niin on hankala löytää edes sellaisia ryhmiä mitkä olisi alakoululaisille, jotka eivät osaa uida.

Toinen harrastus mitä neiti olisi toivonut pääsevän harrastamaan keväällä oli ratsastus, mutta myös se on ollut tauolla. Mitään sopivia ryhmiä ei löydy koko kaupungista. Ratsastus jos mikäkin olisi mielestäni koronaturvallista, sillä siellä on turvavälit ja todella pienet ryhmät. Ratsastustunnit ovat myös ulkoilmassa. Ollaan nyt päästä jonkun kerran reissun päällä käymään talleilla sekä sen lisäksi ollaan otettu irtotunteja missä pääsee hoitamaan/olemaan talatusratsastuksessa. Into olisi kuitenkin super kova päästä harjoittelemaan sitä ihan oikeaa  tekniikkaa. Toivottavasti syksyllä! Tällä hetkellä saan näihinkin kyselyihin vain vastauksia että ei tietoa vielä syksynkään kurssitarjonnasta.

lapsi harrastaa

Lapsi on onnellinen, kun saa harrastaa

Olen iloinen, että meidän ekaluokkalainen on löytänyt oman intohimonsa, jonka avulla hän pääsee nollaamaan arkistressin. Näen kuinka onnellinen hän on kun saa olla täysin oma itsensä eläinten parissa. Eläimet ovat tosi ystäviä, jotka pysyvät aina vierellä tuli mitä tuli. Meidän neidillä on suuri hoivavietti, jota hän saa toteuttaa eläinten parissa nyt kun kotona ei ole enää ketään hoivattavaa. Meidän kani on myös hyvä esimerkikki siitä miten rakkaaksi eläimet muodostuvat. Heidän kahden keskinäinen yhteys on maagista katseltavaa.

Toivon tosiaan, että vihdoin kesän jälkeen hän pääsisi oppimaan vielä lisää hevosista ja arjesta tallilla. Huomaan, että tämä tilanne turhauttaa, kun jotain asiaa haluaisi tehdä niin paljon, mutta se ei ole mahdollista. Jo pelkästään se maaseudun rauha talilla luo hyvää vastapainoa kaupungin hälinään, joten siellä varmasti mielellään viettäisi enemmän aikaa. Meille tytöille ei varmasti olisi mitään ongelmaa asua maalla, jossa olisi hevosia ja muita ihania karvaisia ystäviä mitä hoivata.

lasten ratsastus

Mikä harrastus 4-vuotiaalle?

Meidän ekaluokkalainen on kerennyt testailla vuosien saatossa jos mitäkin harrastusta, mutta kuopus on jäänyt kaikesta vielä paitsi. Ollaan odotettu, että hän osaisi vinkata jotain lajia mitä haluaisi oikeasti päästä testaamaan. Tällä hetkellä hän ei oikeastaan halua harrastaa mitään, kun häntä jännittää ettei osaakaan sitä. Eli hän tuntuu tarviivan vähän rohkaisua, että innostuisi testaamaan jotain. Uskon, että myös syksyllä se olisi huippu juttu, että myös pikkuveljellä olisi ihan oma juttu minne mennä. Hänkin varmasti jo tarvitsee niitä omia kokemuksia ja omia kavereita. 

Kirjoittelin ekan luokan alkuun siitä kuinka ekaluokkalainen ei tarvitse harrastuksia. Ja syksyllä koulu+iltapäiväkerho yhdistelmässä olikin ihan tarpeeksi, mutta näin kevään tullen olisi jo kiva ollut palata johonkin harrastustoimintaan varsinkin kun iltapäiväkerhokaan ei ole tuntunut olevan kovin suosittu. Ja ne koulupäivät saattavat loppua jo puolilta päivin 😀 

Onko teillä saanut harrastaa normaalisti korona-aikanakin?  Ja löytyykö ruudun takaa muita heppatyttöjä? 🙂

Lue myös:

Minkälainen lemmikki kani on?

Ekaluokkalainen ei tarvitse harrastuksia

2 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti:

  Harrastukset ovat jatkuneet normaalisti (sähly ja ratsastus.) Uimassa ei olla päästy käymään, kun uimahallit on olleet kiinni. Ihanasti sanot, että olette odottaneet nuoremman lapsen kiinnostuvan jostain. Harrastuksissa on meillä lähdetty siitä, että kun lapsi itse pyytää päästä jotain harrastamaan, se pyritään järjestämään. Harrastamisen tulisi mielestäni olla lapsen oma valinta, vapaaehtoista, mielekästä ja mukavaa. Toki vaihtoehdoista on hyvä jutella ja miettiä mikä juuri omaa lasta kiinnostaisi. Ja mikä on mahdollista, (paikkakunnan tarjonta, kustannukset, aikataulut ja kuskaaminen, harrastusten/harjoitusten määrä jne.) Onneksi montaa asiaa voi käydä kokeilemassa ja tutustumaassa. Muskari ja perheliikunta olivat pienille siitä mukavia, että siellä oli vanhemmat alkuun mukana. Paikka kun kävi tutuksi oli helpompi mennä rumpuryhmään yksin tutun muskariopen kanssa tai sählyyn yksin samalla tutulla liikuntapaikalla.

  • maria_lovebeyondwords kirjoitti:

   Kiitos kommentista! 🙂
   Joo se olisi todella ikävää, jos lapsi pakotettaisiin jonnekin harrastukseen. Sen pitää olla just se oma mielijuttu, mitä haluaa päästä tekemään ja oppimaan siitä lisää taitoja! Mutta tärkeää on myös löytää se joku intohimon kohde, jota päästä kehittämään. Siitä varmasti niin paljon iloa ja onnistumisen fiilistä, kun huomaa kehityksen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *