Hae
Love Beyond Words

Kirsikkapuut kukkivat Alppipuistossa

Tällä hetkellä kirsikkapuut ovat upeimmillaan pääkaupunkiseudulla. Jos mielit nähdä kukkaloistoa, niin kannattaa pitää kiirettä, sillä paras kukinta on yleensä vain muutaman päivän ajan. Roihuvuoren kirsikkapuiston yli 200 kirsikkapuuta lienee se kaikista suosituin paikka mistä kukkia pongaillaan tähän aikaan vuodesta. Näitä puita on kuitenkin istutettu myös muualle ja tänä keväänä päätettiin suunnata ihastelemaan niitä Alppipuistoon, joka sijaitsee aivan Linnanmäen vieressä. Alppipuistoon pääsee näppärästi esimerkiksi Pasilan asemalta, josta on noin 1km matka.

Alppipuisto ja kirsikkapuut

Alppipuisto Anfiteatteri

Alppipuiston tarina

Puiston tarina alkoi 1850-luvulla, kun  alue kuului virallisesti suureen Eläintarhan puistoon. 1860-luvulla rakennettu rautatie jakoi puiston kahtia. Tämän jälkeen puistomesenaatti ja Kaivopuiston isä, kauppaneuvos Henrik Borgström  rakennutti alueelle ravintolan nimeltään Alppila. Alppipuisto on upea 1900-luvun alun tyylinen maisemapuisto sorsalammikoineen ja kiemurtelevine käytävineen.  Vielä kuitenkaan lammikko alueella ei virrannut vettä, mutta ehkä sekin tulee kesän alla.  30 metriä korkeat kalliot puolestaan tekevät puistosta maisemallisesti todella upean. Alppipuistossa on pieni soittolavaksi sopiva avopaviljonki amfiteatterin vieressä ja mäellä sijaitsee myös toinen pienempi paviljonki. Mäen päältä olisi varmasti hienot näkymät ympäristöön. Vuonna 1950 Lasten päivän säätiö perusti Linnanmäen huvipuiston, joka lohkaisi puistosta 7,5 ha.

Alppipuisto paviljonki

Kirsikkapuut ovat Helsingissä asuvien japanilaisten lahjoittamia

Alppipuiston rinteessä on 80 japanilaisten lahjoittamaa rusokirsikkapuuta. Puisto on täynnä myös muita upeita kasveja, kuten isoja perennaistutuksia ja poppelilajeja. Joukkoon mahtuu myös harvinaisuuksia: lakkipuu, japaninsiipipähkinät, amurinvaahtera, magnolia ’Wada’s Memory’, kuningasatsalea, pyökit, valkopyökit, kerrannaiskukkainen ja yksinkertainen imeläkirsikka sekä koreankuusamat ja höyhenpensaat.

kukkaloistoa

Kirsikkapuun kukka

Alppipuisto on kaunis paikka kesäiselle piknikille. En tiedä sattuiko meillä vain hyvä tuuri, mutta saatiin olla tänään olla ihan rauhassa nauttimassa ihanasta piknik kelistä puistossa. Täällä tulee varmasti käytyä toistekin josko silloin nähtäisiin myös vesi lammikkoalueella sekä upeat suihkulähteet niissä. Vaikkakin on surullista nähdä miten paljon sotkoja näihin puistoihin jätetään ja myös nuo paviljongit on töhritty tosi hurjan näköiseksi.

(lähde: Vihreät sylit

Oletko käynyt ihastelamassa kirsikkapuiden kukkaloistoa tänä keväänä? 

Lue myös:

Roihuvuoren kirsikkapuisto

2 kommenttia

  1. Jasmin kirjoitti:

    Niin kaunista!?

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *