Hae
Love Beyond Words

Karanteeni perui lasten juhlat

Karanteeni määräys osui meidän kohdalle vajaa viikko sitten jo kolmannen kerran. Tällä kertaa se koski meidän 4-vuotiasta, joka oli altistunut päiväkotiryhmässä. Sinäänsä huono tuuri, koska juuri tuona päivänä hän oli vain pari tuntia päiväkodissa ja senkin ajan he olivat suurimmaksi osaksi metsäretkellä. Puhelu päiväkodin johtajalta tuli noin tuntia ennen suunniteltuja lasten juhlia, jotka peruuntuivat ikävästi viime hetkillä. Samalla peruuntui paljon myös omia menoja tulevalta viikolta: kampaamokäynti, ensimmäinen fyysinen pt-tapaaminen, piknik ja pitkään odotettu 1-luokkalaisen terveystarkastus. Ohjelmien peruminen on ollut jo tuttua puuhaa korona-aikana, joten nykyään se käy jo rutiinilla. Myöskään karanteeniajasta ei enää stressannut niinkään, sillä kaksi edellistäkin on sujunut mallikkaasti ja ennen kaikkea ollaan säästytty siltä, että altistunut olisi sairastunut.

Nyt jännitin vielä vähemmän, sillä vähiten odotin että 4-vuotias toisi koronan perheeseen. 

lasten karanteeni

Karanteeni lapsiperheessä

Olen huomannut, että karanteeniajat vaikuttavat paljon myös pieniin lapsiin. Ensimmäiset pari päivää menee hyvin, sillä on rentoa olla vaan rauhassa kotona. Koululaisella on kuitenkin ollut tarkat rutiinit, kun oppitunnit google-meetsissä määräävät päivän kulun. Pikkuhiljaa kuitenkin turhautuminen saattaa alkaa näkyä, kun fyysisesti ei pysty jakamaan arkea kavereiden kanssa ja myöskään ihmisten ilmoille ei pääse. Vaikein hetki yleensä kuitenkin tulee, kun karanteeni vihdoin päättyy ja lapsi heitetään suoraan takasin arkeen. Yhtäkkiä hän onkin takaisin isossa koulussa, joka on täynnä ulkopuolisia ärsykkeitä. Ja jos kevään mittaan aina vähän väliä tulee uusia karanteeneja tai kaverit joutuvat karanteeniin, niin se on pienelle koululaiselle ahdistava paikka.

Puhumattakaan niistä koronatesteistä, jotka ovat olleet kaikista kamalin hetki. Enkä yhtään ihmettele, sillä minä aikuisenakin olen pelännyt sitä hetkeä, kun oma aika tulee mennä koronatestiin. Mikä voisi olla hurjempaa, kuin megasuojapukuun vuorautuneet oliot, jotka tulevat pitkän tikun kanssa. Tikku työnnetään  niin syvälle nenään, että tuntuu, että se menisi aivoihin asti, jossa sitä pyöritellään vielä viiden sekunnin ajan. Onneksi kuitenkin se ei ollut näin kamala kokemus itselle, kun tällä viikolla oma-aika tuli tehdä testi.

lasten juhlat

Uskaltaako enää juhlia odottaa?

Kuten sanoin, kaikkien menojen peruminen on ollut melkeenpä sääntö kuin poikkeus tänä keväänä. Olen oppinut sen, että mitään ei kannata fiilistellä etukäteen, sillä koskaan ei tiedä kenen lapsi on flunssassa tai karanteenissa. Kuka muistaa enää niitä aikoja, kun pystyi kavereita treffailemaan pienten lasten kanssa, jolla vuoti nenät 24/7? Toivottavasti kesä toisi taas pienen hengähdystauon tähän ja pystyttäisiin myös nauttimaan niistä yhteisistä tapaamisista ja juhlista koko porukalla.

Tällä kertaa karanteeni oli kuitenkin hieman erilainen. En joutunutkaan tekemään töitä kahdestaan päiväkotilaisen kanssa, vaan jo päivän jälkeen karanteeni muuttui koko perhettä koskevaksi, sillä pojalla tulikin yllättäen positiivinen tulos koronatestissä. Tulen kirjoittamaan koronaoireista ja muusta tähän liittyen vielä oman postauksen, sillä kaikki se show mikä liittyy positiiviseen tulokseen on aika hurjaa! Meillä jatkuu eristys vielä lähes koko ensi viikon, joten pääsette seurailemaan miten meillä kestää pakka kasassa, kun koko perhe 24/7 saman katon alla @mmarialove instagramin puolella, jonne kerron fiiliksiä päivittäin.

lasten juhlatarjoilut

Onko teidän lapset olleet karanteenissa korona-aikana? 

Lue myös: 

Miten sujui etäkoulu 1. luokalla?

2 kommenttia

  1. Nadine kirjoitti:

    Me elettiin kaksi täydellistä lockdownia siinä ajassa: 2.5 kk Algarvessa ja sitten 1 kk Gozolla. Ensimmäisen jälkeen oltiin tulossa hulluksi: 3 ihmistä, kotikoulu, etätyö ja 58 m2.
    Toisen aikana oltiin viisaampia. Kämppä oli suurempi ?

    • maria_lovebeyondwords kirjoitti:

      Ai kauheeta! Tuo on jo ollut todella extreme! Onneks ootte selvinnyt noista ajoista järjissänne 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *