Hae
Love Beyond Words

Omenacrumble on terveellinen välipala

Aloitin pari viikkoa sitten valmennuksen yhdessä pt:n kanssa. Tällä viikolla oli ensimmäinen tapaaminen liittyen ruokaan. Oma ruokarytmi on ollut lasten myötä todella säännöllinen, sillä syön samaan aikaan mitä lapsetkin. Ensimmäinen asia mihin aletaan kiinnittämään näin valmennuksen alussa on monipuolinen ruokavalio. Erityisesti välipalojen suhteen ruokavalio on tällä hetkellä todella yksipuolinen, sillä saatan syödä aamu-väli-ja iltapalaksi pelkkää leipää. Tavoitteena on nyt löytää helppoja ja nopeita välipaloja, mitkä on helppo ottaa mukaan arkeen.

omenacrumble

Muistan omasta lapsuudesta tämän omenacrumblen, jota äiti teki. Alkuperäinen resepti ei ole mikään super terveellinen, sillä se sisältää super paljon voita ja sokeria ja siksi se onkin niin maistuvaa. Pienillä muutoksilla tästäkin saa muokattua terveellisen version ja lupaan, että tämä on vähintäänkin yhtä hyvää mitä alkuperäinen. Ainakin sellainen riitä lasten kesken tuli tästä herkusta, kuka saa viimeisen annoksen kauhoa piirakkavuuasta 😀

terveellinen omenacrumble

Omenacrumble

Omenatäyte

500 g omenia

2 rkl juoksevaa hunajaa

sitruunamehua

 

Taikina

0,75dl ruoko- tai kookossokeria

0,75dl spelttijauhoja

0,3 dl ohrajauhoja (tai täysjyvävehnäjauhoja)

0,5dl kaurahiutaleita

1dl mantelirouhetta

1 tl leivinjauhetta

1 muna

1 dl kaakaovoita tai (hassel)pähkinäöljyä

 

Lisäksi

jugurttia/rahkaa

 

Valmistus

Pilko omenat paloiksi. Levitä omenat voideltuun piirakkavuokaan.
Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään murumaiseksi seokseksi. Levitä seos omenalohkojen päälle.
Paista 200 asteessa n. 20min kunnes pinta on rapea.
Tarjoa sellaisenaan tai maustamattoman jugurtin kera.

välipala

Mikä on sinun suosikki välipala? 

Lue myös: 

Spelttirieskat sopivat myös FODMAP-ruokavalioon

Leipäjuustoa tomaattikastikkeessa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *