Hae
Love Beyond Words

Kukkiva kortti – ihana lahjaidea

Kukkiva kortti on ihan täydellinen idea esimerkiksi päiväkodin hoitajille tai opettajille. Se on kuin kukka ja kortti samassa paketissa. 

kukkiva kortti

Kortit joutuvat yleensä aika pian paperinkeräykseen. Tuntuu hurjalta ajatella miten monta korttia esimerkiksi päiväkodin tädit saavat aina vuosittain. Tämä kortti on kuitenkin siitä hyvä, että roskiksen sijaan se kannattaa laittaa ruukkuun ja laittaa kasvamaan. Lahja on todella uniikki, sillä on varmasti jännä nähdä mitä lopulta sieltä kasvaa. Tästä kortista voi muokata helposti erilaisen, sillä siihen voi laittaa mieluisia kukan siemeniä tai vaikka syötäviä yrttejä. Esimerkiksi vesikrassit voisi varmasti kasvattaa suoraan tästä kortista.

paperimassa kortti

Kukkiva kortti – tarvitset siihen:

Kananmunakenno
Tehosekoitin
Siivilä
Siemeniä
Leivinpaperia
Kaulin
Korttiin kartonkia
narua

lahja päiväkotiin

Valmistus

Silppua kananmunakenno pieniksi palasiksi tehosekoittimeen. Voit lisätä joukkoon esimerkiksi värillisen servetin, jolla saat erivärisen massan.  Kaada päälle vettä vähän, että massa kostuu. Anna massan kostua puolesta tunnista tuntiin.

Silppua massa tehosekoittimessa tasaiseksi. Valuta massa siivilän läpi, jotta ylimääräinen vesi valuu  pois. Massan tulee olla sen verran kosteaa, että sitä on helppo kaulia. Vältä ylimääräistä kosteutta, sillä muuten siemenet voivat alkaa itää.

Kaada massa kulhoon ja sekoita haluamasi siemenet mukaan.

Kauli varovasti massa tasaiseksi leivinpaperin avulla. Voit laittaa massan kahden leivinpaperin väliin. Anna massan kuivua mahdollisimman nopeasti, etteivät  siemenet ala itää. Kuiva paikka nopeuttaa kuivumista. Voit laittaa massan esimerkiksi saunan lauteille.

Kun massa on kuivunut, voit leikata sen saksilla haluamaasi muotoon ja kiinnittää sen esimerkiksi narulla korttipohjaan.

Alkuperäinen idea tähän löytyi Kotilieden sivuilta.

 

Mitä te viette päiväkodin hoitajille tai opettajille kesäloman alkaessa? 

Lue myös:

Helppo lahja päiväkodin hoitajille

Kaksplus blogiverkoston joulukalenteri: DIY- Pyykkietikka on nopea ja käytännöllinen joululahja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *