Hae
Love Beyond Words

Uimakoulu – mitä intensiivikurssilla opitaan?

Uimakoulu jatkui vihdoin pitkän odottelun jälkeen meidän ekaluokkalaisella, kun sain hänet mahdutettua kesällä viikon kestävälle alkeis intensiivikurssille. Viikon kestävä jakso on mielestäni todella tehokas tapa opetella uutta asiaa, sillä asiat eivät kerkeä aina unohtua käyntien välissä. Myös itse kävin uimakoulut aina viikon/kahden viikon intensiivi kursseilla, jolloin taidot kehittyy nopeaan tahtiin. Täytyy myöntää kuitenkin, että kyllä jännitti tänä kesänä neidin harrastusten suhteen, että miten hän tulee viihtymään siellä, koska ainuttakaan kaveria ei tullut samoihin juttuihin. Onneksi tälläkin kertaa sain huolehtia ihan turhaan. Mitä vielä, en ole ikinä nähnyt näin innostunutta tyttöä jostain mitä uimakoulu jakso teki.

uimakoulu on tärkeä steppi lapsuudessa

Uimataito on mielestäni äärinmäisen tärkeä, varsinkin kun enemmän tai vähemmän kesäisin aina viihdytään veden äärellä ja mummolasta löytyy myös juuri täydellinen allas lasten polskintaan. Myös vanhemmalle lapsen uimataidon kehitys tuo pienen helpotuksen, kun tietää että pinnalla pysytään jonkin aikaa ja muistetaan olla hengittämättä kun sukelletaan. Jokaisella lapsella rohkeus veteen tulee aina omaan tahtiin. Siinä missä neiti oli pitkään  varovainen, niin meidän 4-vuotias hyppää jo altaan reunasta kellukkeiden kanssa niin että pää sukeltaa jo veden alle. Olimmekin ennen intensiivikurssia viikon verran harjoittelemassa vesipuuhia mummolassa, jossa kiitos auringon vesi tuli erittäin tutuksi. Intensiivikurssi päästiinkin aloittamaan suoraan itse uimataidon opettelusta.

uimakoulu

Mitä  intensiivi alkeiskurssi sisältää?

Ennen kurssin alkua minulla oli toki pienenä toiveena, että kurssilla opittaisiin uimataidon alkeet. Olin kuitenkin hämmästynyt, kun joka päivä kuulin neidiltä uusia taitoja: Ekana päivänä hän oli oppinut sukeltamaan, sitten uimaan myyräuintia, uimaan veden alla, uimaan selkäuintia ja mitä vielä. Täytyy myöntää, että tämän ikäiset lapset oppivat super nopeasti tämänkin, kun vaan innostus tähän hommaan on 100% kohdallaan. Nyt neiti odottelee malttamattomana koska pääsisi osallistumaan jo jatkokurssille, jossa päästään harjoittelemaan uimataitoja jo isoonkin altaaseen.

Minkä ikäisenä on hyvä aloittaa uimakoulu?

Koen, että uimakoulu on hyvä aloittaa heti kun vaan lapsi kokee olevansa kiinnostunut vedestä. Myös meidän 4-vuotias aloittaa viimeistään syksyllä uimakoulun, sillä hänestä on kuoriutunut hurja vesipeto vuoden sisällä. Viedessäni neitiä uimakouluun, oli samaan aikaan myös useampia muita ryhmiä käynnissä, jossa oli muistaakseni juuri 4-vuotiaasti lähtien alkeiskursseja. Tämä on siis paljon lapsestakin kiinni milloin esimerkiksi löytyy rohkeutta mennä yksin uimakouluun. Uskon, että pojallekin tekee todella hyvää päästä näyttämään taidot ihan omassa ryhmässä ja saada niitä onnistumisen tunteita. Se ylpeys kun oppii jotain tälläistä on niin aitoa ja isoa!

Minkä ikäisenä olette aloittaneet uimakoulun?

Kesäsuunnitelmat vuonna 2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *