Hae
Love Beyond Words

Miten selvitä ekaluokkalaisen pitkästä kesälomasta?

Tänä kesänä se koitti – ekaluokkaisen pitkä kesäloma! Tätä ollaan kauhulla odotettu, miten ihmeessä neidille löytyy 10 viikon ajaksi jotain tekemistä. Päiväkoti on siitä ihana, että läpi kesän on tarjolla aina hoitoa, vaikkei kesälomat osuisikaan sinne heinäkuulle. Kiitos etätöiden näistäkin loma-ajoista selvitään suht vähäisellä stressillä, sillä ekaluokkalainen ei joudu olemaan päivääkään yksin lomalla kotona. En nimittäin halua edes kuvitella miten kodin sisustus olisi saatu uuteen uskoon, jos neiti on yksin kotona lemmikkien (ja mahdollisten kavereiden) kanssa koko päivän.

puistoruokailu

Ekaluokkalaisen leirit

Monessa kaupungissa ja kunnassa on varmasti koululaisille tarjolla jos mitäkin leiriä kesäksi, joka helpottaa kesästä selviytymistä. Esimerkiksi Vantaan kaupungilta pongasin edullisimmat leirit 32e/vk hintaan, jossa lapsi on leirillä 8.30-15.30. Eli leirit eivät kaikki ole myöskään super kalliita! Meillä neiti ei innostunut mistään koko päivän leireistä, enkä halunnut häntä pakottaakaan minne, sillä varmasti kesällä on myös ihan kivaa vain olla ja ollaan saatu järjesteltyä muuten kesä aika hyvin. Sen sijaan hän osallistui kahtena eri viikkona lyhyempiin leireihin: uimakoulun intensiivi kurssille sekä ratsastusleirille. Nämä molemmat oli todella mieluisia juttuja, joiden alkamista odotettiin kuumeisesti aina koko päivä.

lasten juhlat

Miten vanhemmat pitää lomaa kesällä?

Suurin kysymys ehkä kesässä on, että miten vanhemmat pitää lomaa vai onko lomaa ollenkaan kesällä? Useilla vanhemmilla ei välttämättä ole mahdollista vaikuttaa ollenkaan loma-ajankohtiin mikä hankaloittaa entisestään sumplimista. Me ollaan siitä onnekkaita, että saadaa aika hyvin vaikuttaa ajakohtiin, joten Kimmo piti heti alkukesästä 2vk lomaa, minä pidän puolessa välin kesää 2vk ja loppukesästä pidämme yhtäaikaa 2vk. Väliin jää siis aina parin viikon pätkiä, jolloin kumpikaan ei ole lomalla, mutta esimerkiksi nyt heinäkuussa olen menossa tekemään etänä töitä mummolaan, joten lapset saavat paremmin purkaa energiaa siellä.

keitele

Mitä ekaluokkalaisen kesäloma sisältää?

Pääkaupunkiseudulla on super kiva juttu se, että lapsille on Helsingin puolen leikkipuistossa tarjolla ilmainen lämmin lounas ja Vantaalla ilmaiset piknik-pussit. Mikäli lapsi viettäisi kesälomaa yksin, niin ainakin hän voisi käydä nappaamassa eväät leikkipuistosta.

Kesällä jaksaa yleensä touhuilla paljon kaikkea ja kesäkuu olikin super ihana! Päästiin piitkästä aikaa käymään mummolassa, juhannusta vietettiin mökilla Pertunmaalla ja aloitin myös ensimmäisen kesälomapätkän, jonka aikana käytiin mm. rannalla, Suomenlinnassa, mansikkapellolla ja käytiin ihanalle uudella kotieläinpihalla Tuusulassa. Aika monta juttua on jo saanut rastia kesän bucket listalta. Tänä kesänä ollaankin jo keretty käydä uimassa todella monta kertaa. En muista että olisin ikinä käynyt aikuisiällä näin monta kertaa pulahtamassa vedessä, mutta kelit ovat olleet kuumat, joten pieni vilvoittelu on kyllä tehnyt hyvää.

suomenlinna

ekaluokkalaisen kesäloma

Toivottavasti loppukesä tarjoaa vielä monta kivaa seikkailua ja tämä viikko kuluu vielä minullakin lomaillessa. Meidän kesäsuunnitelmia pääsee kurkkimaan paremmin täältä.

Aiheuttiko teille ekaluokkalaisen kesäloma ylimääräistä stressiä? Lomailetteko yhdessä vai erikseen? 

Lue myös: 

Kesäsuunnitelmat vuonna 2021

Pieni kotieläintila Tuusulassa

Uimakoulu – mitä intensiivikurssilla opitaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *