Hae
Love Beyond Words
Kaupallinen yhteistyö

Loviisa lapsiperheen matkakohteena

Kaupallinen yhteistyö: Visit Kotka-Hamina

Loviisa oli meidän perheellä tämän kesän bucket listalla. Olen nähnyt paljon kuvia kauniista Loviisasta, joten haluttiin päästä myös itse kokemaan pienen kaupungin idyllinen tunnelma, niimpä tehtiin viime viikonloppuna päiväretki sinne! Loviisa on kaupunki, joka on täynnä vanhoja kauniita puutaloja, kapeita katuja ja upeita puutarhoja. Tämä on kaupunki, jossa kuljetaan pitkin hiekkakatuja ja jossa  puutarhojen kukat kukkivat upeina toivottaen matkailijat tervetulleeksi Loviisaan.

Loviisa on kätketty helmi kotimaassa

Täytyy sanoa, että päivän visiitti Loviisassa ylitti odotukset. Kaupunki on todella kaunis kesäinen kaupunki, jossa on säästänyt paljon vanhan ajan tunnelmaa aina entisajan salakapakoista lähtien. Verrattuna suosituimpiin kesäkaupunkiin, niin Loviisassa oli helppo liikkua, sillä ihmisiä ei ollut niin paljon liikkeellä. Oltiin heti aamupäivästä liikenteessä, jolloin kaikki ravintolat vasta availi oviaan. Pienestä kaupungista löytyy monta kohdetta, mistä löytyy lapsillekin mieluisaa katseltavaa. Esimerkiksi jo pelkästään uimarantoja on monta. Käytiin tutustumassa Plageniin, joka oli upea hiekkaranta, jossa oli pitkään matalaa. Rannalle mahtui tosi hyvin, vaikka oli helteinen sunnuntai päivä. Uimarannan vieressä on kesäkioski, jonka itsetehdyt vohvelit kannattaa ainakin testata! NAM!

Plagen uimaranta Loviisa

Plagen Kiosk vohveli

Onneli ja Anneli leikkiPuisto

Lapsiperheille ehkä tunnetuin maamerkki Loviisassa on Onneli ja Annelin leikkipuisto. Onneli ja Anneli -elokuvat ovat kuvattu Loviisassa vuosina 2013-2016. Oikea Onnelin ja Annelin talo Kappelinpuiston leikkipaikalla. Tämän lisäksi pienempi leikkimökki löytyy rantatien varrelle rakennetussa leikkipuistossa. Kuvaus lokaatioita pääsee ihastelemaan ympäri Loviisaa ja voit ladata kartan pongailuun täältä. Pääset aistimaan aidon Kissanmintun kaupungin tunnelmaa!

Onneli ja Anneli leikkipuisto

Onneli ja Anneli talo

Loviisan laivasilta

Loviisan Laivasilta kerää varmasti ihastelijoita niin läheltä kuin kaukaakin. Täällä pääsee takuuvarmasti aistimaan sitä vanhan ajan tunnelmaa, sillä tunnelmaa luovat punaiset suola-aitat. Näiden sisältä löytyy kahviloita, merenkulkumuseo, kesäpuoteja ja taidetta. Täällä järjestetään myös paljon tapahtumia. Laivasillalta pääsee myös risteilylle Svartholman merilinnoitukseen, joka on Suomenlinnan sisarlinnoitus.

Loviisa laivasilta

Loviisan ravintolat

Loviisasta löytyy lukuisia ravintoloita ja kahviloita. Me syötiin lounas Kahvila-Ravintola Laivasillalla. Annoskoot olivat ainakin super isoja ja en jaksanut syödä omaa ceasar-lohisalaattia yksin kokonaan. Laivasilta sijaitsee ihan venesataman vieressä, joten samalla voi ihastella sataman tunnelmaa.

Ravintola Laivasilta

Plagenin Kioskin lisäksi käytiin kahvittelemassa Tuhannen Tuskan Kahvilassa. Tämä kahvila täytyy ehdottomasti kokea, jos retki suuntautuu Loviisaan! Siellä itse tehdyt tarjottavat nautitaan kauniissa puutarhassa kauniista astioista. Tunnelma on todella maagisen hiljainen. Kahvilan nimi juontaa juurensa siitä, että kieltolain aikana talossa on toiminut salakapakka. Tuhannen Tuskan Kahvila sijaitsee Mariankadulla lyhyen kävelymatkan päässä laivasillalta.

Tuhannen Tuskan Kahvila

Loviisasta  jäi todella positiivinen fiilis. Jos kaipaat aikamatkaa entis ajan leppoisaan fiilikseen, niin päiväretki Loviisassa on just se juttu! Viime viikonloppuna oli oikea tapahtumakin, jossa Kuningas teki vierailun  satamaan, josta matka jatkui torille. Aika huikeen näköistä, kun ihmiset olivat pukeutuneet entisajan pukuihin. Paljon jäi vielä näkemättä ja seuraavalle päiväretkella pitää kokea Strömforsin vanha ruukkialue ja Svartholman merilinnoitus.

 

 

Oletko käynyt Loviisassa? Mitkä on sinun suosikki paikat siellä?

Lue myös: 

Kotka lapsiperheen matkakohteena

Kaupallinen yhteistyö: Visit Kotka-Hamina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *