Hae
Love Beyond Words

Sorlammen luontopolku – sopiva reitti lasten kanssa

Kierrettiin pari viikkoa sitten Sorlammen luontopolku lasten kanssa. Reitti on 5km pituinen ja sen varrelta löytyy mm. upea hiidenpesän luola ja hiidenkirnuja. Reitti on myös todella monipuolinen, sillä matkan varrella pääsee menemään pitkin pitkospuita, hyppimään juurakkojen yli, ihastelemaan maisemia kalliolta ja näkemään kauniita lampia. Reitin puolesta välin löytyy myös keittokatos. Ihan täydellinen reitti siis myös lasten kanssa.

Ihan pienten lasten kanssa maastossa ei tosin pysty menemään esimerkiksi rattailla, sillä reitti on pääosin haastavaa, sillä juurikkoja  on paljon.  Välillä on myös  jyrkkiä nousuja. Mutta meidän lapset ainakin nauttii siitä, että maasto on vaihtelevaa eikä pelkkää suoraa ja tasaista hiekkatietä.

sorlammen luontopolku

pitkospuut espoo

REitti täynnä nähtävää

Reitin varrelta löytyy hormillinen grillipaikka, jossa voi paistaa vaikka makkarat. Sieltä löytyy pöytiä ja istumapaikkoja. Myös huussi löytyy luontopolun varrelta.

Ihan grillikatoksen vieressä avautuu upeat näkymät itse Sorlammelle, jota käytiin ihastelemassa. Meillä ei ollut mitään paistettavia eväitä, joten tehtiin oma eväspaikka kalliolle. Tälläisiä huikeita näköala eväspaikkoja on reitin varrella todella paljon! Kannattaa siis varata runsaasti pikku purtavaa mukaan, että kerkee ihastelemaan näitä kaikkia.

 

hiidenpesä espoo

sorlammen luontopolku hiidenpesä

Luontopolulta löytyy myös opasteet hiidenpesälle ja hiidenkirnuille. Hiidenkirnuille ei valitettavasti löydetty opasteista huolimatta, mutta ehkä ensi kerralla osataan suunnistaa myös sinne. Hiidenpesä puolestaan sijaitsee vähän keittokatoksen jälkeen. Hiidenpesän suuaukko on noin puoli metriä leveä ja  metrin korkuinen. Sisältä löytyy myös tilava kammio, jonne varmasti mahtuisi lapsi menemään.

luontopolku espoo

luontopolku maasto

Sorlammen luontopolku sijaitsee

Sorlammen luontopolku sijaitsee Espoossa Nuuksiontien varrella ja parkkipaikalle pääsee kätevästi google mapsin avulla. Parkkipaikalta johtaa lyhyt polku merkitylle luontopolulle. Tästä eteenpäin reitillä pysyy, kun seuraa keltaisi merkkejä. Luontopolkuja on itseasiassa kaksi, sillä samalta alueelta löytyy myös 2km pituinen Laihalammen kierros.

Suosittelen ehdottomasti testaamaan luontopolkua koko perheen kanssa, sillä tähän reittiin ei varmasti kerkeä kyllästymään! Täytyy kuitenkin tunnustaa, että tämä oli ensimmäinen näin pitkä luontopolku reitti yhdessä lasten kanssa ja ihan täysin kiukuitta ei selvitty. 4-vuotias jaksoi kävellä tämän oikein reippaasti, mutta neidillä oli ehkä hieman liian kiire takas autolle. Mikä ehkä mulle kertoo, että tälläsiä retkiä pitäs tehdä niin paljon enemmän, että lapsetkin oppii välillä pysähtymään ja nauttimaan kauniista luonnosta ympärillä. Nyt retki oli lähinnä suoritus, että kävellään se 5km mahdollisimman nopeasti. 😀

sorlammen luontopolku kartta

Nyt vaan ulkoilemaan! Mikä on sun lemppari luontopolku? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *