Hae
Love Beyond Words

Puistovinkki – leikkipuisto Lampi

Suomi on täynnä erilaisia leikkipuistoja ja pelkästään pääkaupunkiseudulta löytyy todella monipuolisia leikkipuistoja. Leikkipuisto Lampi sijaitsee Helsingin Kontulassa ja se on ihan vasta uudistettu. Meillä alkaa se pahin leikkipuisto ikä olla mennyt ohi ja on todella vaikea enää löytää sellaista puistoa missä myös 8-vuotias viihtyisi.  Tällaisissa puistossa viihtyy molemmat super hyvin, sillä on panostettu myös isompien lapsien viihtyvyyteen. Molemmat nauttii kun pääsee esimerkiksi kiipeilemään erilaisissa kiipeilytelineissä. Leikkipuistot, jotka viihdyttävät myös isompia lapsia ovat myös hyvä sijoitus, sillä lapset on hyvä saada myös kaupungissa liikkeelle sieltä kännykköjen takaa.

Leikkipuisto

Leikkipuisto Lampi rakentuu vesiteeman ympärille

Leikkipuiston teemana on vesi ja katse kiinnittyy heti tähän upeaan isoon laivaan! Lammessa onpaljon  erilaisia kiipeilyä ja tasapainoa kehittäviä leikkivälineitä, jotka on pääosin rakennettu puusta. Leikkipuisto on myös ihanan värikäs! Lammesta löytyy kiipeilyjuttujen lisäksi myös keinuja, trampoliineja ja pyöräilyrata. Palloleikkejä varten on koripalloteline sekä hiekkakenttä jalkapallon pelaamiseen. Puiston nurmialueella löytyy frisbeegolf-koreja.

Leikkipuisto Lampu

Helsingin puolella on paljon leikkipuistoja, josta löytyy kahluuallas ja niin vaikuttaisi myös täältä löytyvän. Toivottavasti ensi kesänä ei enää korona rajoittaisi kahluualtaiden käyttöä. Leikkipuistosta löytyy myös avoimen varhaiskasvatuksen ohjattua maksutonta toimintaa. Myös wc:t ja käsienpesumahdollisuus on käytettävissä.

Leikkipuistot ovat lapsiperheen pelastus kaupungissa

Puistoilla on varsinkin täällä kaupungissa asuessa monen lapsiperheen kannalta tärkeä vaikutus. Mikäli isoa omaa pihaa ei löydy kotoa, niin puistoihin on helppo mennä vähän purkamaan energiaa. Toisaalta taas puistoihin täytyy aina lähteä myös itse lapsen mukana, eli ei voi vaan avata ovea. Minusta ei ikinä tullut mitään kovin intohimoista puistoissa kävijää, joten olen ihan tyytyväinen tähän vaiheeseen kun puistot eivät näyttele enää isoa roolia arjessa 😀

Lampi Kumpula

Leikkipuisto Helsinki

Kotona ollessa kuitenkin puistot olivat helppo paikka tavata myös muita äitejä. Leikkipuistoista on paljon muistoja hiekkalaatikon reunalta ja keinuttelun parista. Monet kuumat kesäpäivät on myös vietetty leikkipuiston kahluualtaissa. Tänä päivänä kaikista parhaimmat puistoaktiviteetit ovat 4- ja 8-vuotiaan mielestä monipuoliset kiipeilytelineet. Erityisesti 4-vuotias rakastaa haastaa itseään erilaisissa kiipeilytelineissä, joten on huippua että tällaisia mahdollisuuksia tuodaan myös ilmaisiin puistoihin. Edelleen myös hiekkaleikit ovat pojan mieleen, mutta nyt lähinnä kaivetaan sinne maailman isoin kuoppa tai rakennetaan upea linnoitus.

Mikä on teidän perheen lempi puisto pääkaupunkiseudulla? 

Leikkipuisto Lampi Helsinki

Yksi kommentti

  1. villananna kirjoitti:

    Tuo oli omien lasten lempipuisto aikanaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *