Hae
Love Beyond Words

Päiväkotikuvien harhaanjohtava markkinointi ärsyttää Vantaalla

Tuliko teidänkin perheelle päiväkotikuvien osalta viestiä, jossa kerrottiin edullisesta 0,12e kuvapaketista? Jo itsessään ajatus tämän hintaisesta kuvapaketista kuulostaa hullulta, sillä miksi kukaan valokuvaaja haluaisi tulla tekemään töitä tuohon hintaan? Viestissä luvattiin esimerkiksi 5 kuvan setti yksittäiskuvia 0,12e hintaan ja ryhmäkuva samaiseen hintaan. Myös postikulut sisältyvät tarjoushintaan, eli yhteensä kuudelle kuvalle tulisi hintaa vain 0,24e (sis postikulut). Kuulostaa todella oudolta tavalta tehdä kannattavaa liiketoimintaa.

päiväkotikuvien hinnat

Päiväkotikuvien hinnoittelun markkinointi ärsyttää

Täytyy myöntää, että luulin että kyseessä oli painovirhe, mutta sama viesti tuli pian myös esikoisen koulukuviin liittyen ja luin myös Helsingin Sanomien uutisen Espoon kaupungin osalta, jossa vanhemmat olivat pillastuneet harhaanjohtavasta mainonnasta. Kesti jonkin aikaa selailla verkkokaupassa kuvia, että tämän super edullisen hinnan onnistui saamaan ostoskoriin. Halvin paketti ei myöskään meillä se ensiksi tarjottu vaihtoehto, vaan piti tajuta ekaksi valita ns. tuotepaketti, jossa yksi tuotteista oli tämä edullinen kuvatuote ja muut paketissa oli kalliimpia kuvatuotteita. Tämän jälkeen piti tajuta poistaa tuotepaketista kaikki muut tuotteet. Edullinen kuvasetti on siis onnistuttu kikkailemaan todella monen mutkan taakse ja luulen, että monikaan vanhempi ei tätä kiireessä tajua. Jos olisin tilannut normaalilla tapaa kuvat, niin yhden yksittäisen kuvan + ryhmäkuvan hinnaksi tulisi n. 20e, kun taas tällä edullisemmalla hinnalla maksettavaa tuli 0,24e.

”Syy, että meillä ei ollut pelkästään tarjoustuotteita sisältäviä  pakettia on se, että se hinta ei kata edes kuvauksen suoria kuluja.”

Yllä oleva lainaus lukee Hesarin artikkelissa, jossa kuvayhtiön edustaja Petri Karjalainen perustelee miksi tarjoushintaiset tuotteet ovat vaikeasti löydettävissä. Minusta kuluttajana jo pelkästään se, että hinta on 0,12e herättää epäluottamusta. Miten sen hintaiset kuvat voivat olla laadukkaita ja kattaa kaikki kuvauksesta tulevat kulut? Ja jos näin ei todellakaan ole niin miksi sellaisia hintoja pitää edes laittaa? Miksei hintana voi olla rehellisesti se hinta mikä kattaa kuvauksen kulut ilman että sitä tarvitsee markkinoida mitenkään harhaanjohtavasti? Tällainen hinnalla kikkailu suoraan sanottuna vain ärsyttää.

Päiväkotikuvien laatu on hyvä

Olen muutenkin ollut koko ajan tyytyväinen päiväkotikuvien laatuun. Yhtenä vuotena erityisesti kuvaaja oli super taitava ja hän keksi vaikka miten erilaisia kuvakulmia ja rekvisiittaa. Sinä vuonna otettiin myös sisaruskuvat ja ne olivat super ihan kivat ja teetin niistä myös canvas-taulun meille. Yleensä minun on todella vaikea valita, kun erilaisia onnistuneita kuvia on niin paljon. Ei siis enää sitä mitä omassa lapsuudessa oli, että oli se yksi kuva/per oppilas ja siinäkin oli silmät kiinni tai tukka silmillä 😀 Eli olen valmis maksamaan onnistuneista ja erilaisista kuvista, sillä tämä on aina hetki yleensä vuodessa kun lapsi istuu paikallaan kuvattavana 😀

Oletteko te tilanneet kuvia kaupungin neuvottelemalla tarjoushinnalla? Onko kuvien tilaaminen onnistunut helposti? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *