Hae
Love Beyond Words

Ensimmäistä kertaa ulkomailla korona-aikana

Vihdoin koitti se päivä, kun pääsin taas kurvaamaan Helsinki-Vantaalle ja fiilistelemään sitä ainutlaatuista kansainvälistä tunnelmaa. Olin odattanut, jännittänyt ja pälännyt tuota hetkeä. Miltä tuntuisi taas olla matkalla kohti uusia seikkailuja? Ahdistaisiko lähellä olevat muut ihmiset suljetussa tilassa yläilmoissa? Onko lentokentät ruuhkautuneet koronapassien ja testien myötä? Ihan turhaan kuitenkaan jännitin mitään näitä asioita, sillä matkustaminen sujui yhtä lennokkaasti mitä ennenkin.

lentokentällä

Mitä tapahtuu lentokentällä?

Erityisesti Helsinki-Vantaalla hommat toimii super nopeasti. En ainakaan itse joutunut jonottamaan missään vaiheessa. Check – in tapahtuu näppärästi mobiilisovelluksella vaikka kotisohvalta. Matkalaukun tarralapun pystyy myös tulostamaan itse paikanpäältä, jonka jälkeen matkalaukun voi laittaa itse bag droppiin. Tämän jälkeen vaan turvatarkastuksesta läpi ja voit kilistellä itsesi kanssa. Paluumatkalla ihmisiltä kysyttiin satunnaisesti koronapasseja, mutta itse on joutunut tähän linjalle. Matkakohteena oli Ruotsi, joten siellä ei ole koronapassit ollenkaan käytössä.

matkustaminen korona-aikana

Miten korona näkyy ulkomailla?

Matkustaminen korona-aikana oli turvallista aloittaa ihan vierestä länsinaapurin luota. Meillä oli työporukan kanssa Kick off tapahtuma ja kävimme reissulla myös Ahvenanmaalla. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kävin Ahvenanmaalla, joten oli mahtavaa päästä näkemään se myös. Kovin paljoa ei keretty siellä fiilistelemään yleistä tunnelmaa, sillä oltiin vaan oman porukan kesken. Mikä olikin ihanaa vaihtelua hektisyyteen.

Ruotsin puolelle mentäessä voisi sen sijaan kysyä ”mikä ihmeen korona?”. Siltä ainakinTukholman keskustassa näytti, kun tuntui että koko kaupunki oli lähtenyt samana päivänä ulos. Tukholmassa nähdyt maskit voi laskea ehkä yhden käden sormin, niitä ei siis käytetä kaupoissa eikä myöskään lentokentällä. Ruotsissa ollaan varmaan porhallettu koko korona-aika aika reteesti eteenpäin, eikä rajoituksia ole ollut matkan aikana. Esimerkiksi ravintolat ovat olleet koko ajan auki, ehkä pieniä muutoksia aukioloajoissa on ollut jossain kohtaan. Ruotsissa ei ole myöskään käytössä koronapassia ja ravintoloissa ei ole kuultukaan sanasta turvavälit. Ollessamme hotellin aamupalalla oli pöydät lähes vieritysten, joten pöydästä pois pääseminen oli ihan oma ohjelmansa. Meininki siellä tuntui siis aika hurjalta vastakohdalta Suomeen, jossa ennen koronaakin pysyteltiin 5 metrin etäisyydellä.

helsinki-vantaa lentokenttä

Jännitystä ilmassa

Täytyy kuitenkin myöntää, että en muista koska aiemmin olisin ollut yhtä jännittynyt. Sitä, että pääsee vihdoin jonnekin ulkomaille on kuitenkin odottanut super pitkään ja yleensä sitä aina stressaa viimeiseen asti, että pääseekö reissuun ylipäätänsä. Nyt reissuun toi extra lisämaustetta se, että tapasin ensimmäistä kertaa meidän länsinaapurissa asuvat kollegat. Ja jos työkavereihin tutustuminen ei ole jo itsessään jännittävää, niin nyt se tapahtui vieraalla kielellä ja reissun päällä. En muista koska aiammin olisin ollut yhtä loppu aina päivän jälkeen. 😀 Tulipahan taas kuitenkin roppakaupalla uusia kokemuksia ja innolla odotan koska seuraavaksi pääsee taas pakkaamaan matkalaukun!

Oletko sinä matkustanut jo korona-aikana? 

Lue myös:

Benalmádena on monipuolinen kaupunki Espanjan aurinkorannikolla

Päivä Tukholmassa -risteily lapsen kanssa

2 kommenttia

  1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti:

    Viime vuonna matkusteltiin kesällä useita viikkoja Alpeilla. Silloin koronatilanne oli varsin hyvä eikä uusia tartuntoja kovinkaan paljoa ollut. Sittemmin tilanne heikkeni ja tänä vuonna ei ollakaan ulkomailla oltu. Nyt on kuitenkin tarkoitus lähteä Norjaan ja myöhemmin vielä Meksikoon, pisin matkustustauko kuitenkin ollut aikuisiällä.

    • maria_lovebeyondwords kirjoitti:

      Oii ihanaa Norjaan! Se on myös meillä ollut pitkään haaveissa reissukohteena. 🙂 Ihania tulevia reissuja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *