Hae
Love Beyond Words

Koronatestin kautta joulupöytään

Viime joulu vietettiin koronajoulua, jolloin voimassa oli rajoitukset ja suositukset etäisyyksien pitämisestä. Empä olisi silloin jaksanut uskoa, että vielä 2 vuotta koko koronahässäkän alkamisesta ollaan vielä tässä tilanteessa, jossa tuntuu että ei ainakaan olla eteenpäin menty. Päinvastoin, sillä juuri joulun alla alkoi isot myllytykset uusista rajoituksista, suosituksista, passeista, rokotuksista, testeistä ja sun muista. Ihmiset olivat hämillään saako nyt mitä tehdä ja millä porukalla ja missä. Ihmiset tyhjentivät superviruksen levitessä ennennäkemättömällä tavalla prisman hyllyt kotitesteistä, testauspaikoille syntyi päivien jonot ja ajatus joulusta rennosti yhdessä perheen kesken oli jälleen peruttu. 

korona joulu

Voiko joulua viettää turvallisesti koko suvun kesken enää ikinä?

Niin kauan, kun sana korona kuuluu mediassa ei varmastikaan asia haihdu ihmisten mielestä. Suomalaiset rakastavat suosituksia ja rajoja! Ne ovat tiukasti omassa kannassaan ja eivät hevillä siitä luovu. Mutta aina kuitenkin asioissa on kaksi puolta. Kaikki eivät voi olla samaa mieltä joka asiasta ja eikä niistä tarvitsekaan olla. Niin kauan kun asioista voitaisiin rakentavasti keskustella ja ihan vaikka vähän väitelläkin kaiken pitäisi olla ok. Korona kuitenkin on sellainen asia, että siitä ei voi rakentavasti keskustella. Tämä näkyy myös siellä joulupöydässä. Vaikka tänä jouluna ei ollut suositusta vältellä toisia, jos kaikki ovat terveinä, niin silti erimielisyydet miten pitäisi toimia ristiriitaisten ohjeistuksien takia on ajanut perheet tulilinjalle, eikä kaikilla välttämättä ole turvallinen ole joulupöydässä.

Ei voi kuin toivoa, että pian tulisi se päivä, kun osaisimme elää keskellä tätäkin virusta ilman että se aiheuttaisi enempää kitkaa perheiden arkeen. 

joulupöytä

joulu maalla

Joulun tunnelman tuo perhe

Rakastan jouluna perinteitä. Niitä arvostaa näin pienten lasten äitinä paljon enemmän, kuin silloin aikana ennen lapsia. Joulun taika syntyy siitä, kun kokoonnutaan koko perheen perheen kesken ja jännitetään yhdessä lasten kanssa aattoiltaa. Muistan, että lapsena tärkein asia oli, että isovanhemmat ja täti tuli meille kylään. Oltiin valmisteltu joulua koko joulukuu, että voitaisiin esittää hienot jouluesitykset, maistella jouluherkkuja ja näyttää upeimmat jouluaskartelut heille. Joulu on kerran vuodessa ja lapsen elämässä vuosi on pitkä aika. Vanhempien näkökulmasta myös lapset ovat niin super vähän aikaa lapsia, jotka uskovat joulun taikaan, joten näitä hetkiä ei haluaisi yhtään missata.

jouluaatto

Me saatiin nauttia ihanan rauhallinen joulun idyllisissä talvimaisemissa lapsuuden kodissani. Tänne on aina maagista tulla, kun pk-seudun hälinän jälkeen on aika pysäyttävää tulla tänne täysin hiljaisen luonnon äärelle. Näin talvisin ei kuulu ötököiden pörinät, auton hurinat tai tuulen huminat. Ikävä kyllä 2 meidän perheen jäsentä ei päässyt joulun viettoon tänne, joten se aina tuo pienen haikeuden, jos jouluna ei ole koko porukka kasassa. Toivottavasti 2 vuoden päästä päästäisiin myös täällä viettämään joulua koko tutun porukan kanssa ilman koronastressiä. 🙂 

Toivottavasti teillä oli rauhallinen ja stressitön joulu! 🙂

Joulu maalla

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *