Hae
Love Beyond Words

Helsingin paras pulkkamäki

Ihanaa alkanutta Uutta Vuotta  2022! Tänään oli just sellainen idyllinen talvipäivä, joka tuo ajatuksen: ei tää talvi nyt niin kamala ole, vaikka ole viimeiseen asti kesä ihminen. Tänään tuli fiilis, että oispa kivaa lähteä päiväksi hiihtelemään, paistaa makkarat nuotiolla ja hörppiä kuksasta kuumaa kahvia. Harmi vaan, että minulla ei ole suksia tai edes sitä kuksaa! No nyt olen ottanut projektiksi saada itselle hommattua ne sukset, sillä lastenkin kanssa varmasti tulis enemmän käytyä siellä ladulla, jos myös itsellä olis ne sukset. Joten, jos sinulla on myydä n.163 cm pituiselle naiselle sukset pk-seudulla niin laita viestiä! 😉

paloheinän pulkkamäki

Paloheinän pulkkamäki on Helsingin paras

Tänään suunnattiin Helsingin komeimmalle pulkkamäelle Paloheinään. Ilmeisesti muutkin olivat aamulla ulos katsoessaan tulleet samaan johtopäätökseen, että keli on mitä parhain ulkoiluun, sillä parkkipaikalla oli muitakin autoja. Onneksi kuitenkin tilaa mäessä riitti ja mahduttiin hyvin pulkkailemaan.

paloheinä pulkkamäki

Paloheinä tarjoaa upean miljöön pulkkailuun ja muuhun talviseen urheiluun. Latujakin löytyy moneen eri tarpeeseen. Paikka ei kuitenkaan ei ole pelkkään talviurheiluun tarkoitettu, sillä se tarjoaa upeat näköalat jokaisena vuodenaikana.  Paloheinä sijaitsee reilun kymmenen kilometrin päässä Helsingin keskustasta.

Paloheinän pulkkamäki onkin virallinen kaupungin ylläpitämä lapsiystävällinen mäki. Se on todella leveä ja pitkä mäki, joka päättyy pieneen nousuun, eikä myöskään puita ole väisteltävänä. Mäestä löytyy myös  merkitty nousualue, joka vähentää törmäyksiä mäessä.

paloheinän huippu

Vauhdin hurmaa pitkässä mäessä

Luin, että  rinne on 120 metriä pitkä ja 38 metriä korkea. Tämä soveltuu lapsien lisäksi myös aikuisille. Tosin, itse ainakin näin vanhemmiten olen paljon vähemmän hurjapää mitä lapset. Lapset yleensä rohkenee laskea vaikka miten hurjista mäistä, mutta itselle riittää hiljaisemmat vauhdit loivaa rinttä pitkin. Paloheinässä rinnettä riitti, mutta matka oli ajoittain aika töyssyinen, joten sain itsekin välillä kunnon lumipesut naamaan. Tälläisistä hetkistä tulee ne omat lapsuushetket mieleen, kun talvisin laskettiin mäkeä milloin missäkin, eikä haitannut naamaan lentävät lumet.

Haltia Lake Lodge tarjoaa Glamping telttailua myös talvisin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *