Hae
Love Beyond Words

Stressittömät 5v synttärit

Tänään juhlittiin 5v synttärit! Hurjalta tuntuu, että oma pieni kuopukseni on jo 5-vuotias! Mutta niin se vaan aika rientää ja toisaalta on aika ihanaa, että omat lapset ovat jo näinkin vanhoja. Se tuo tiettyä helpotusta arkeen, vaikka mielellään tulen aina kutsun käydessä nuuskuttelemaan myös ihan pienen pienejä nyyttejä.

halloween kakku

Tänään tosiaan oli pääpäivä. Lapsille on tottakai todella tärkeää, että heidän suurta päivää päästään juhlimaan. Lapsien maailma ei pysähdy myöskään pandemiaan, vaan he ansaitsevat juhlansa aina, sillä lapsuusaika rientää hurjaa vauhtia eteenpäin. Tätä päivää lapset odottavat koko vuoden ja minustakin ihanaa fiilistellä aina toiveita sen suhteen mitä he toivovat päivältä. Nyt jo 5-vuotiaallakin oli selkeä teema mietittynä: hän halusi hurjan pelottavat synttärit! Tällä idealla tehtiin itse vähän koristeita ja tarjoiluja. 5v ja 8v lapsien kanssa on super helppo järjestää juhlia, sillä ne osaa jo niin paljon itse tehdä. Ja ne myös vaativat olla mukana, eikä se enää ole yhtä suurta kaaosta mitä aikaisemmin.

halloween juhlat

Lasten ollessa pieniä osasin stressata myös synttäreiden suhteen. Tein aina monimutkaisia tarjottavia ja panikoin ajan riittämisen kanssa. Nykyään tarjottavat ovat näissä juhlissa simppeleitä ja sellaisia mitkä onnistuu myös lapsilta. Lapset osaavat jo hienosti tehdä esimerkiksi kakkupohjan munien rikkomisesta aina aineiden sekoittamiseen asti. 8v osaa jo lukea resepteistä ja leipoa sen mukaan. Näissä juhlissa tarjolla oli kakun lisäksi myös nakkipiiloja ja coctailtikkuja, omar-paloja sekä tietenkin sipsejä ja keksejä. Kaikki oli lasten ehdotuksia. On myös helpottavampaa suunnitella tarjottavia, sillä lapset osaavat jo itse miettiä mitä haluavat tarjota.

Top 3 vinkit millä saat stressittömät lasten synttärit

  1. Anna lasten päättää teema ja tarjoilut. Säästät paljon aikaa pähkäilyltä ja todennäköisesti tarjolle tulee sellaisia juttuja mistä myös lapset tykkää.
  2. Ota lapset mukaan kokkailuun. Kukapa ei tykkäisi leipomisesta ja varsinkin siitä, että saa maistella välillä!
  3. Keep it simple. Varsinkin lapset tykkää mahdollisimman simppeleistä jutuista.

Lasten juhlat

nakkipiilo

5-vuotiaalle kaverisynttärit?

Neidille järjestettiin ekat ”viralliset” kaverisynttärit hänen ollessaan 5-vuotias. Ne juhlittiin Naurusaaressa ja niistä pääsee lukemaan täältä. Nyt ei varmaan ole mitkään talläiset paikat auki, joten mahdollisille kaverisynttäreille ainoa vaihtoehto on järjestää ne kotona. Kaverisynttäreiden osalta olen aina mennyt sieltä mistä aita on matalin, eli ulkoistanut ne. Myös tarjoilujen osalta siellä on ollut vain sipsiä, karkkia ja jäätelöä. Takuuvarma hitti jokaiselle lapselle.

Meidän 5-vuotias on puhunut myös kaverisynttäreistä, mutta näiden järjestäminen on vielä hieman kysymysmerkki näin pienten kohdalla. Esimerkiksi uskaltaako päiväkotikaverit jäädä vielä ilman vanhempia meille, varsinkaan jos ne eivät ole koskaan aiemmin käynyt meillä?

halloween tarjoilut

Lue myös: 

Lasten synttärit Naurusaaressa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *