Hae
Love Beyond Words

Onko personal trainer palvelusta hyötyä?

On kulunut jo lähes kaksi kuukautta siitä kun meillä oli viimeiset yhteiset treenit personal treinerin kanssa. Minun piti kirjottaa tästä matkasta jo aikaisemmin, mutta jotenkin tämä aika on taas hurahtanut. Tämän postauksen aloittaminen on myös tuntunut työläältä, sillä asioita olis niin paljon kerrottavana matkan varrelta, joten en tiedä miten pystyn tiivistämään ne tähän yhteen postaukseen. Nyt kuitenkin, kun vähän jo pitkään jatkuneen salisulun myötä fiilikset ovat jo super turhautuneet, niin halusin palata niihin fiiliksiin mitä viime vuotinen matka pt:n kanssa on antanut.

personal trainer

Personal trainer huolehtii kokonaisvaltaisesti hyvinvoinnista

Ajatus palkata personal trainer oli muhinut aika ajoin mielessä. Reilu vuosi sitten fiilis oli todella huono fyysisesti ja henkisesti. Olin pettynyt itseeni, kun en pystynyt aloittamaan omaa liikuntaharrastusta, josta pystyisin innostumaan aina kuukaudesta toiseen. Ongelmana varmasti oli myös liian suuret tavoitteet ja ulkopuolelta tulevat haasteet: pikkulapsiarjen hektisyys ja työkiireet. Näiden kahden osalta tilanne on kuitenkin myös rauhottunut, sillä lapset kasvaa ja vuodet eivät ole enää niin kuluttavia. Oli aika siis tehdä jotain täysin itsekkäästi oman hyvinvoinnin eteen. 

Personal traineria valitessa minulle oli tärkeintä se, että hän olisi huikea tyyppi, joka omalla energiallaan pitää yllä positiivista fiilistä treeniin – eli siihen ei tule kyllästymisen tunnetta. Olin pongannut Miran tekevän PT:n hommia omalla salillani, joten tiesin heti että hän on se oikea minulle.

Mira Ahola on PT:nä sellainen, joka ei keskity vain tuloksiin salilla. Koko valmennus pohjautuu kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja pysyvyyteen. Tärkeintä ei ole kuinka paljon rautaa on tangossa, kunhan elämäntapa muutos on pysyvää ja siitä tulee itselle hyvä fiilis. Muutokset elämäntapaan tehdään tosi pienillä muutoksilla alkaen aina ruokavaliosta ja kevyistä treenimääristä. Muutokseen liittyy paljon myös henkinen puoli, jota edesauttaa se että treenien lisäksi jutellaan skypessä myös ruokavaliosta ja muusta jaksamisesta mitkä voivat vaikuttaa treenien sujuvuuteen. 

fit tammisto

Pienillä muutoksilla kohti parempaa arkea

Kirjoitan oikeastaan tämän postauksen aika hyvään ajankohtaan, sillä nyt osaan paremmin kertoa onko nämä muutokset sitten pysyneet mukana matkassa. Mira tekee jokaiselle asiakkaalle henkilökohtaisen ruokavalion tämän omien mieltymysten mukaan. Valmennussuhteen päätyttyä ruokavalio on pysynyt aika hyvin kasassa, vaikkakin minkään puntarin kanssa en ole tehnyt enää annoksia. Ruokavalio on paljon monipuolisempi mitä aiemmin ja esimerkiksi arkena syön vain kerran päivässä leipää, mitä aikaisemmin söin jokaisella välipalalla. Myös kasvikset on paljon enemmän osa ruokavaliota mitä aikaisemmin. Mitään erikoisia ruokia ei tarvitse olla edes tekemässä, sillä perus kotiruoka on sitä parasta ja monipuolista ruokaa, kunhan vaan syö oikeassa suhteessa kasviksia, hiilihydraatteja, proteiineja jne.

Miten innostua kuntosali harjoittelusta?

Ennen PT:tä kuntosalilla käynti oli aikalailla tylsää. Tykkäsin mieluummin käydä ryhmäliikuntatunneilla, sillä siellä joku oli koko ajan sanomassa mitä pitää tehdä ja oli ryhmän energia mukana. PT:n avulla kuitenkin innostuin täysillä myös kuntosalitreeneistä, sillä ongelma oli lähinnä se että en oikeasti edes tiennyt mitä siellä salin puolella voisi tehdä. Nyt kun minulle annettiin selkeä suunnitelma ja monipuolinen ohjelma minun oli helppo suorittaa se viikottain. Se edesauttaa myös motivaatiota,  kun itse merkkaa kaikki treenit ylös, niin näkee konkreettisesti sen miten nopeasti kehitystä syntyy.

Kuntosalilla käynnistä tuli minulle tärkeä osa viikottaista arkea. Sen mahduttaminen arkeen olikin todella helppoa, kun vaan päättää sen, että tänään on minun salipäivä. Sitä päivää myös odotti kuumeisesti, sillä se oli sitä omaa-aikaa kun voi laittaa luurit korville ja saada hyvän olon tunteen koko kroppaan. Ei siis tietoakaan siitä enää, että siitä haluisin luopua, kun minulle on annettu niin hyvät ohjeet matkaan.

Mira on PT:nä todella ammattitaitoinen ja energinen. Hänen kanssaan on todella helppo olla, vaikka se jännitti todella paljon hypätä täysin tuntemattomaan tilanteeseen. Minulle henkilökohtaisesti on vaikeaa näyttää toiselle sitä fiilistä kun tekee jotain ihan täysillä viimeiseen asti tai sitä, että pelkää tekevänsä jotain väärin tai vielä pahempaa, että epäonnistuu jossain. PT:seen pitää pystyä luottamaan 100% ja Mira onneksi on juuri sellainen ensimmäisestä kohtaamisesta alkaen, että tuntuu että tässä ollaan tunnettu vaikka kuinka pitkään. Myös ne huonot päivät on myös sallittuja pt:n kanssa.

kuntosali pt ohjelma

Olen matkan varrella oppinut myös, että liikkua voi myös reissun päällä. Tämä sali löytyi mummolasta Keiteleeltä. 🙂

Mitä tuloksia sain aikaan?

Meidän yhteinen valmennussuhde kesti 6kk. Se aika meni super nopeasti. Väliin mahtui kesä ja syksy. Olin super tyytyväinen että kaikkien kesäreissujenkin aikana pystyin pysymään aktiivisena treenien suhteen, sillä loppujen lopuksi se on vain itsestä kiinni. Halusin aloittaa treenit juuri ennen kesää, sillä uskoin että valoinen aika antaa minulle hyvän energiaboostin alkuun, jonka avulla vakiintuneita treenejä on helppo jatkaa myös iltojen pimetessä.

Treenien ja paremman ruokavalion myötä tapahtui toki myös fyysisiä muutoksia. Kaiken kaikkiaan painoa tippui 5,6kg, eli noin 1kg/kuukausi. Nyt ollaankin ihan super lähellä jo sitä kymmenlukua missä olin ennen lapsia. 😀 Myös senttejä tippui vartalosta ja suurimmat muutokset olivat seuraavanlaiset: Olkapää 111,5-> 107cm, Rinnanympärys 100cm -> 92cm, vyötärö 82cm -> 77cm, vatsa 99,5 -> 94cm ja reiden ympärys 64cm -> 61,5cm.

Jos tavoitteena on konkreettisesti myös tiputtaa painoa tai pienentää senttejä kropassa, niin tälläinen mittailu voi olla siihen myös hyvä motivointikeino. Itse ainakin olin fiiliksissä, kun huomasi konktreettisesti myös tällä tavalla että edistystä tulee. Toki on myös tärkeää, että mistään mittailusta ei tule pakkomiele. Minulle oikeastaan on aika sama mitä luvut on, jos itsestä tuntuu energiseltä. Mutta täytyy myöntää, että oma kehopositiivisuus kasvaa myös paljon, kun saa itseluottamusta takaisin omaan kroppaan. 

kuntosali ohjelma

Ehkä suurin kysymys alkuun oli, että onko treeniohjelman ja ruokavalion noudattaminen vaikeaa? Voin sanoa rehellisesti että 6kk pt-jakso oli kaikkea muuta kuin vaikeaa. Minusta oli kivaa vaihteeksi olla se oppilas, jolta opettaja kyseli joka viikko tuloksia. Elämä ei ollut myös millään tavalla kurinalaisempaa, sillä se pää asia mitä piti opetella oli, että kaikkea voi edelleen syödä kunhan vaan pitää hyvän tasapainon. Elämäntapamuutos onnistuu, jos se tehdään pienin muutoksin. Mutta kivaa se oli myös palata normaaliin elämään missä ei ole tilivelvollinen kertomaan kenellekään viikon mittoja 😀

Kiitos vielä ihana Mira yhteisestä matkasta! Olet pelkkää kultaa! Mun matka on vasta alussa sali-innostuksen kanssa, ja en malta odottaa että pääsen jatkamaan uuden intohimon parissa ja niistä omista hetkistä kuntosalitreenien merkeissä. 

Lue myös:

Garmin Lily – tyylikäs ja pieni älykello

Sorlammen luontopolku – sopiva reitti lasten kanssa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *