Hae
Love Beyond Words
Kaupallinen yhteistyö

Syöte – tunturi täynnä talvisia elämyksiä lapsiperheelle

Kaupallinen yhteistyö: Syöte.fi

Syöte valikoitui tänä talvena meidän perheen talvilomakohteeksi. Syöte on Suomen eteläisin tunturi, joka sijaitsee Pudasjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla lähellä Lapin maakunnan rajaa. Esimerkiksi Oulusta tänne kertyy matkaa 140km. Syöte on sinun valinta reissukohteeksi, jos kaipaat rauhallista ja monipuolista tekemistä kauniin luonnon ympäröimänä.

Iso-Syöte tunturin huippu Tykkulumipuu

Syötteellä riittää tekemistä koko perheelle!

Pelkästään Iso-Syötteeltä löydät 17 monipuolista laskettulurinnettä ja viereiseltä Pikku-Syötteeltä löytyy vielä  9 rinnettä lisää. Alle 7-vuotiaat pikku laskijat laskevat Syötteellä veloituksetta. Tämän lisäksi naru- ja mattohissit ovat kaikille ilmaisia. Rinteiden alla myös pääsee ihastelemaan kahta suloista ihka oikeaa poroa!  Laskettelun lisäksi Syötteen monipuolinen luonto houkuttelee nauttimaan luonnosta mm. 120km latuverkoston avulla. Voit myös napata alle vaikka maastopöyrän, lumikengät tai lumikelkan ja ihastella tunturin tykkylumipuita tai Syötteen kansallispuiston vaarametsiä.

Syöte laskettelurinteet

Lumimaa

Itse kävin vuokraamassa perinteiset sukset ja suuntasin hiihtoladulle. Suoraan mökiltä lähti juuri sopivan mittainen reitti, joka meni Syötteen luontokeskuksen kautta Annintuvalle. Latujen varralle on paljon erilaisia tupia ja tulentekopaikkoja, jossa voi helposti pysähtyä paistamaan vaikka makkarat ja juomaan kupin kuumaa kahvia termarista. Sesonkiaikoina ladun varrelta löytyy myös latukahviloita.

Syöte hiihtoladut

Syötteen palvelutarjonta on monipuolista myös sisätiloissa, sillä rinteiden juurelta löytyy juuri avattu LumiAreena. Nyt matkailijoita viihdyttävät  artistit, erilaiset tapahtumat. LumiAreenasta löytyy myös mm. todella iso kuntosali ja ravintola.

Huskysafari kruunaa lomareissun

Oli kulunut varmaan 20-vuotta siitä kun itse olin viimeksi ollut hevosen selässä. Nyt kun meidän 8-vuotias neiti on kovasti innostunut ratsastuksesta ja käynyt vuoden verran tunneilla, niin oli hyvä hetki myös itsekin päästä hevosen selkään yhteiselle retkelle tyttäreni kanssa. Syötteen Hevospalvelut sijaitsee kilometrin päässä Iso-Syötteen palveluista ja sieltä löytyi juuri sopiva aktiviteetti meille. Tunnin mittainen minisafari sisälsi hevosen harjauksen sekä varustuksen. Tämän jälkeen päästiin upeaan lumiseen maastoon. Tunti sopii erinomaisesti myös aloittelijalle.

Syötteen Hevospalvelut

Koko perheen kanssa päästiin puolestaan nauttimaan huskyvaljakon vauhdista. Syötteen Eräpalveluiden tilalla asustaa lähes 100 huskyä. Heiltä löytyy eri mittaisia safareita ja pääset myös tutustumaan huskytilan toimintaan. Me valittiin 6km lyhyt koiravaljakkosafari, joka oli riittävän pitkä erityisesti lapsia ajatellen. Tilalta sai aikuisille lämpimät ajohaalarit, toppakengät ja lämpimät rukkaset. Myös reessä olijat pakattiin lämpimästi viltin alle. Molemmat vanhemmat pääsivät reen taakse ohjaamaan valjakkoa ja tämä oli kyllä super ainutlaatuinen kokemus!

Syötteen Eräpalvelut

Näistä kokemuksista eri tiloilla jäi tosi lämmin tunnelma. Oli ihana kuulla eri tarinoita historiasta ja kokemuksista elinkeinon pyörittämiseen liittyen. Ihmiset aidosti olivat koko sydämellä mukana työssään ja nauttivat suunnattomasti, että saivat tehdä töitä luonnon keskellä. Erityisesti minua ilahdutti todella iloinen työharjoittelija Huskytilalla. Ihan parasta varmasti saada ensimmäisiä työkokemuksia huskyjen parissa ja erilaiset turistit ja kohtaamiset tuovat varmasti ainutlaatuisia muistoja.

Suomen eteläisin tunturi

Tykkylumipuita ja luonnonrauhaa

Jos pitäisi tiivistää talvilomareissu muutamaan sanaan niin se olisi: tykkylumipuita ja monipuolisia aktiviteetteja luonnonrauhassa.

Syötteestä jäi todella lämmin fiilis! Se on hieman tuntemattomampi helmi vielä turistien keskuudessa, sillä ainakin tällä viikolla rinteet olivat todella rauhallisia. Syötteen palvelut ovat kuitenkin todella monipuoliset ja alue kasvaa kovaa vauhtia. Tämä näkyy hyvin kasvamassa majoitusvalikoimassa. Iso-Syötteen huipulta löytyy uusi ja uljas tunturihotelli, jonka kauniit design-huoneet ja upeat kelomökit nostavat lomakokemuksen huipulle. Myös yksityisiltä löytyy paljon vuokramökkejä läheltä Syötteen palveluita. Meidän mökki sijaitsi vain 600m päässä rinteistä ja löysin sen Nettimökin kautta hyvään tarjoushintaan (ma-pe ajanjakso vain 300e). Myös meidän mökin ikkunasta avautuivat upeat lumiset maisemat. Tämä luonnonrauha ja hiljaisuus on juuri sitä mitä kaipaakin lomalta.

Syöte mökit

Kannatti siis ajalle vähän pitempi matka täältä Etelä-Suomesta, jotta pääsi nauttimaan näistä maisemista. Vaikka tänne eteläänkin saatiin lunta, niin on tuo luonnon kauneus aina joka paikassa omanlaisensa. Paljon jäi vielä kokematta, sillä ei ainakaan nähty niitä revontulia tai keretty vierailla oikealla porotilalla. Tuntureiden taika näyttäytyy myös eri vuodenaikoina erilailla,  eli tämä ei varmasti jää myöskään viimeiseksi reissuksi Pohjois-Suomeen!

Onko Syöte sinulle jo tuttu paikka? 

Lue myös: 

Villa Muu – huvila keskellä satumaailmaa Juvalla

Perheloma Katinkullan kylpylässä Vuokatissa

Kaupallinen yhteistyö: Syöte.fi

2 kommenttia

  1. Anni kirjoitti:

    Kivan näköinen loma teillä ollut ?Minkä niminen mökki tämä oli ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *