Hae
Love Beyond Words

Helpot palmikko villasukat

Innostuin hiihtolomalla neulomaan pitkästä aikaa jotain itselleni, sillä halusin neuloa villasukat ihan omaan käyttöön. En edes muista kosta viimeksi olisin tehnyt villasukat itselleni, sillä viime vuosina on tullut näitä tehtyä lähinnä omille tai muiden lapsille. Neulominen on todella rentouttavaa ajanvietettä, kun missio on selkee ja neuleen kanssa ei tarvitse taistella. Tykkään sellasista ohjeista, jotka ovat simppeleitä, joten aikaa ei tarvitse käyttää miettimiseen. Nämä palmikko villasukat on todella yksinkertaiset tehdä, joten riittää että hallitsee perusteet.

helpot palmikko villasukat

Palmikko villasukat

Luo viidellä jaollinen määrä silmukoita. Minulla oli 50 silmukkaa koon 41 sukissa. Lankana oli perinteistä 7-veljestä tyyppistä lankaa ja koon 3,5 puikot.  Aloita villasukat neulomalla  ensin 2 kerrosta perinteistä 3 oikein, 2 nurin -joustinneuletta.

Tämän jälkeen voit aloittaa varteen tulevat palmikot.

1. krs – Nosta 1 silmukka neulomatta, neulo 2 silmukkaa oikein, nosta nostettu silmukka kahden seuraavan silmukan yli.  Lopuksi neulo 2 silmukkaa nurin.

2. krs- 1 oikein, langankierto, 1 oikein, 2 nurin

3.-4. krs – 3 oikein, 2 nurin

Tee näitä palmikko kierroksia niin monta kuin haluat varren pituutta varten. Sen jälkeen tein aina oikein neulomalla kantapohjan ja jalkaterän. Kantapohjan tein tällä vahvistetun kantapään ohjeella sekä kärkikavennukset tein sädekavennuksena, jolloin kärjestä ei tule niin jyrkkä.

diy villasukat

Käsityöt on rentouttavaa ajanvietettä

Mut hei miten rentouttavaa on vaan näpertää jotain vaikka mökkimiljöössä katsellen upeita talvisia maisemia. Takuuvarma keino päästä arkea pakoon.

Olen pienestä pitäen tykännyt käsitöistä ja lapsena tein paljon erilaisia juttuja: neuloin, virkkasin, tein ristipistotöitä, vaatteita ja millon mitäkin. Näissäkin asioissa olin aina todella kunnianhimoinen ja halusin saada projektin mahdollisimman nopeasti tehtyä tinkimättä kuitenkaan siitä, että se oli tehty kunnolla.

Uskon, että tälläiset näpertely taidot on  todella hyvä keino myös lapsiperhe arjessa saada sitä omaa aikaa. Sillä olen huomannut (silloin kun liian harvoin nykyään) saan jonkun inspiraation, niin yleensä saan tehdä homman rauhassa. Varsinkin jos teen lapsille jotain juttua. Ne osaa arvostaa, jos saa itse päättää langat ja mahdollisesti mallin mitä äiti tekee heille. Myös meidän neiti on super kiinnostunut tekemään kaikenlaista käsityöprojektia. Toivottavasti tämä into pysyy, niin voidaan joskus pitää yhdessä villasukkakerho. 😀

Seuraavaksi projektiksi olen miettinyt vähän liian kunnianhimoiseksi upeaa islantilaista villapaitaa tai sitten seinälle tulevaa makramee työtä. En ole ikinä tehnyt mitään makramee juttuja, joten se olisi täysin uusi haaste.

Mikä on viimeisin käsityö mitä olet tehnyt? 

DIY vauvalelu

DIY maljakko soodamaalilla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *