Pretzel-maapähkinävoi palat
Leivoin viime viikonloppuna näitä pretzel-maapähkinävoi paloja. Halusin tehdä jotain todella helppoa ja yksinkertaista tyttöjen illanistujaisiin. Tämä resepti on ainakin sitä, sillä valmistamiseen ei tarvitse uunia eikä ainekset tarvitse muutakuin sekottaa yhteen.
Rakastan suolaisen ja makean yhdistelmää, joten näissä yhdistyy myös nämä kaksi. Pretzel herkkuja on myös helppo tuunata oman maun mukaan, sillä joukkoon voi sokoittaa vaikka pähkinöitä tai erilaisia suklaita.
Pretzel-maapähkinävoi palat
400g maapähkinävoita
1,5dl tomusokeria
150g voita
1 tl vaniljasokeria
200g pretzeleitä hiennonnettuna
200g sulatettua tummaa suklaata
päälle pretzeleitä ja suklaata
Valmistus
Vatkaa suuressa kulhossa 3/5 maapähkinävoista, tomu- ja vaniljasokeri sekä pehmeä voi. Sekoita joukkoon hienonnetut pretzelit. Painele seos tasaisesti vuokaan.
Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita se lopun maapähkinävoin kanssa.
Kaada suklaa vuokaan maapähkinävoi-pretzel seoksen päälle.
Ripottele päälle pretzeleitä ja esimerkiksi rouhittua suklaata.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Leikkaa neliöiksi ja herkuttele.
Lue myös: