Hae
Love Beyond Words

Etätyösuositus loppui, pakko palata toimistolle?

Etätyösuositus päättyi maaliskuun ja kevään alun kunniaksi. On mielenkiintoista nähdä miten eri yritykset toimivat pitkään jatkuneen etätyösuosituksen jälkeen. Onko edessä paluu toimistolle vai tehdäänkö töitä hybridimallilla vai täysin etänä? Etätyöt jatkuivat lähes 2-vuotta, joten on selvää ettei paluuta aikaan ennen pandemiaa ei enää ole. Etätyöläiset ovat tottuneet työntekoon, jossa aikaa säästyy turhilta työmatkoilta.

etätyösuositus loppuu

Työntekijöiden vapaus valita työntekopaikka

Olen tehnyt kuluneen vuoden aikana tehnyt töitä etänä ja toimistolla. Tämä on ollut todella mieluinen malli, sillä ihminen kaipaa myös työkavereita. Työnteko pitkällä aikavälillä pelkästään kotona on todella puuduttavaa, vaikkei sitä itse ehkä huomaakaan. Sen huomaa vasta, kun koittaa se aamu kun vaihdat verkkarit siistimpään asuun ja kampaat tukan. On ihanaa tehdä myös ne aamurutiinit ja päästä vaihtamaan kuulumisia ihan livenä!

Etätyö on tuonut paljon hyvää ja rakastan etäpäiviä. Etätyö on pakottanut keksimään uusia tapoja työskennellä yhdessä tiiminä, niin ettei kukaan voi huonosti yksin kotona. On todella haasteellista tietää miten työkaveri oikeasti jaksaa, jos sitä ei näe. Tämä vaatii paljon töitä ja säännöllista yhteydenpitoa päivittäin.  Etätyö on vapauttanut paljon aikaa arjesta, kun aikaa ei enää ole mennyt työmatkoihin tai asiakaspalavereihin livenä. Myös tiimipalaverit on voinut ”ulkoistaa” ja samalla on voinut vaikka tehdä päiväkävelyn. Olen myös hyödyntänyt etäajat säännöllisesti tien päältä tai mummolasta. Työnteko ei ole välttämättä aikaan tai paikkaan sidottua, jos saman asian pystyy tekemään mistä vaan. Voitte kuvitella miten paljon jo pelkästään liikkumisen vapaus vähentää stressiä perhearjessa, kun koululaisten loma-aikana töitä voi tehdä vaikka mökiltä/mummolasta, eikä lapsen tarvitse ikinä viettää päiviä yksin kotona. Tärkeintä on saada työntekijöille sellainen työympäristö, jossa ne nauttivat tehdä työtä.

etätyö maalla

etätyösuositus loppuu- paluu toimistolle edessä?

Olen kuullut kollegoilta erilaisia versioita siitä miten heillä on toteutettu etätyö. Jossain työpaikoissa on vapaus olla etänä/toimistolla miten halutaan, jossain on ollut etätyöpakko ja jossain taas suunnitellaan ”pakollisia” toimistopäiviä. Kun arkea etätyösuosituksen jälkeen aletaan pohtia on tärkeää käydä tämä keskustelu yhdessä koko työyhteisön kanssa: missä he haluavat työskennellä, miten he saavat parhaiten pidettyä yhteishenkeä koko tiimissä yllä, mikä heille on tärkeintä toimistopäivissä, missä he pystyvät tekemään parhaiten töitä jne.?

Minulle toimistopäivät eivät ole niin tehokkaita, sillä siellä keskeytyksiä tulee PALJON. On ihanaa jutella, käydä lounaalla jne. Kotona yleensä napotan koko päivän koneella, enkä minä höpöttele kenenkään kanssa. Meillä oli jokin aika sitten puhetta tästä aiheesta, että ehkä tulevaisuudessa päivät toimistolla voisivat enemmänkin olla sitä yhteishengen luontia. Koko tiimillä ei tarvitse olla merkittyä työpistettä, jossa he istuvat hiljaa koko päivän. Toimistolla voisi olla viihtyisiä työskentelypisteitä, mutta muuten tilat voisivat hyödyntää myös yhteiseen olemiseen: mukavat ruokailutilat ja tilaa vaan olla. Meillä esimerkiksi on toimistolla ”rentoutumistila”, jossa voi esimerkiksi makoilla ja kuunnella luureista rentoumismusiikkia. (totuuden nimissä en ole muistanut edes tätä testata. :D). Muutenkin toimisto on sisustettu modernisti ja sieltä löytyy mm. viihtyisä avokeittiö, katosta riippuvia keinuja ja paljon viherkasveja. Yhteishenkeä voi myös luoda yhteisellä tekemisellä: aamupalalla, afterworkeillä jne. Ideoiden ei tarvitse olla mitään erikoista, mutta pääasia on, että välillä on ok vaan olla yhdessä, jonka jälkeen on miljoona kertaa kivempi jatkaa työntekoa.

Työyhteisön hyvinvointi on tärkein asia työviihtyvyyden kannalta. 

etätyöpaikka

Etätyö avaa mahdollisuuksia

Nyt kun yritykset ovat huomanneet positiiviset vaikutukset etätyössä, se laajentaa suunnattomasti erilaisia mahdollisuuksia. Enää ei ole väliä mistä päin suomea työntekijöitä rekrytään ja työskennellä voi vaikka toiselta puolelta maapalloa, kunhan vaan yhteydet pelaa. Jo ennen koronaa etätyö oli todella monipuolisesti osa arkea ja töitä tehtiin mm. Espanjan auringon alta. Se viikko oli todella huikea ja loi todella paljon tiimihenkeä. Työpäivä ei tuntunut ollenkaan työltä, kun päivän päätteeksi pystyi lähteä nauttimaan maisemista palmujen alla. Tällaisia reissuja tulee toivottavasti vielä monta lisää.

Mikäli työntekijät eivät käy säännöllisesti toimistolla on myös mahdollista säästää paljon toimistokuluissa, jos jokaiselle ei tarvitse varata henkilökohtaista työpistettä. Toki myös työntekijä säästää paljon rahaa matkakustannuksista, sillä bensankaan hinta ei ole ainakaan laskemaan päin.

Nyt kun etätyösuositusta ei enää ole on aika miettiä yhdessä miten yhdistää toimisto ja kotitoimisto. Mahdollisuus nähdä työkavereita on varmasti myös todella tärkeää, kunhan jokaiselle löytyy se oma tehokkain ja motivoivin tapa tehdä töitä. On myös hyvä muistaa, että yhdessä olemme vahvempia! Samaa työtä tekevien työkavereiden ymmärrys ja tuki on aina todella tärkeää. Ja vaikka itse työ tehtäisiinkin yksin, niin silti on kiva keskustella työstä jonkun kanssa.

Ja hei vielä tähän aiheeseen liittyen sain jokin aika sitten ajatuksen. Nyt kun työ ja vapaa-aika sotkeentuu toisiinsa, niin työtä ei ehkä niin paljon ajattele työnä. Ja ainakin itsellä on sellainen fiilis että, jos työ on sellaista mistä nauttii, niin se ei tunnu ”työltä”. Sitten on motivoimpaa ehkä tehdäkin töitä enemmän, kun ajan pystyy käyttämään sellaisiin asioihin mitä tykkää tehdä ja mistä saa myös rahaa.

Vieläkö sinulle etätyöt maistuu vai kaipaatko toimistopäiviä? 

Lue myös:

Ensi vuonna perhevapaat jaetaa tasan vanhempien kesken

Miten erottua työnhaussa?

2 kommenttia

  1. Katri kirjoitti:

    Itsellä oli jo mahdollisuus aina kahteen etäpäivään viikossa ennen koronaa. Toki meilläkin nyt täysi etätyösuositus päättyi. On kiva, että töissä otettiin malli käyttöön, jossa saamme itse päättää, missä työt teemme joten etäily jatkuu. Palavereita voi olla paikanpäällä, muttei useita kuukaudessakaan. Aion varmasti kesällä kivemmilla säillä käydä toimistolla useammin. Kiva kirjoitus 🙂 Työnteko on tehokkaampaa kotona kun työt pääsee jaksottamaan, mutta samanlainen sosiaalinen ympäristö elämästä katoaa kun ei käy työpaikalla.

    • maria_lovebeyondwords kirjoitti:

      Kiitos huipusta kommentista! 🙂 Mahtavaa, että teillä saa toteuttaa työntekoa niin kuin parhaaksi näkee. Ihan samoja ajatuksia jaetaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *