Hae
Love Beyond Words
Kaupallinen yhteistyö

Juuttimatot ja muut luonnonkuitumatot kestävät käyttöä

Kaupallinen yhteistyö: Ihan kotona

Juuttimatot ja muut luonnonkuitumatot ovat sisustuksen monitoimimattoja. Ne tuovat kauniisti luonnon sisälle, sopivat joka tilaan ja ovat todella kestäviä käytössä. Maton valinnalla voit myös vaikuttaa huoneen tunnelmaan, värimaailmaan sekä kodin akustiikkaan. Meille kotiutui Ihan Kotona- verkkokaupasta perinteinen juuttimatto olohuoneeseen ja kulutusta kestävä sisalmatto keittiöön.

juuttimatot ovat kestäviä

Juuttimatot tuovat luonnon kotiin

Ehkä paras ominaisuus rouheassa juuttimatossa on se, että siitä ei erotu lika eikä tahrat. Miten paljon tämä pelastaakaan lapsi- ja lemmikkiperheen arkea. Juuttimaton puhdistukseen riittää yleensä pelkkä imurointi. Kuivahtanut lika lähtee pois harjaamalla. Sen sijaan maton kastelemista ei suositella turhaan, sillä se saattaa muuttua kovaksi. Tämän vuoksi matto kannattaa sijoittaa mieluiten kuiviin sisätiloihin,.

Meille kotiutui tämä Lyhde juuttimatto, joka toimii upeana katseenvangitsijana olohuoneessa. Juuttimattojen valikoimasta jokainen löytää varmasti omansa. Niitä on eri kokoisia- ja muotoisia, niissä on monenlaista väritystä, hapsuja ja pintakuvioita. Lyhdemattoja on saatavilla jopa 7 eri koossa!  Juuttimatot ovat myös edullinen sijoitus! Musta lanka antaa erilaista särmää ja tyylikkyyttä sisustukseen. Mustaan luonnonkuitumattoon on helppo yhdistää sisustuksessa muita värejä, sillä eri värit erottuvat mustan rinnalla mielestäni vielä paremmin. Näin keväisin on ihanaa etsiä myös erilaisia värejä sisustukseen, kuten keltaista, oranssia, vihreää ja ruskeaa.

musta juuttimatto

Sisalmatto kestää kulutusta

Erilaiset tilat vaativat erityyppisiä mattoja, jotta ne kestävät ajan kanssa parhaalla mahdollisella tavalla käytössä. Ihan kotona- kaupasta saa todella asiantuntevaa asianpalvelua, jotta oikea matto löytyy varmasti oikeaan tilaan. Näimpä meille valikoitui keittiöön/terassin oven eteen kulutusta kestävä Puru sisalmatto, jonka pohja on lateksia. Näin ollen matto ei päästä läpi niin helposti kosteutta tai hiekkaa, jos esimerkiksi terassilta tullaan välillä myös sisälle.  Matto on kuitenkin hyvä sijoittaa kuiviin sisätiloihin, jossa tulee liikuskeltua paljon, kuten keittiö ja eteistilat. Pohja estää myös maton liikkumisen pois paikoiltaan! Hyvästi siis aina rullalla olevat matot, kun lapset juoksevat kilpaa ympäri asuntoa. Myös lattiamateriaalilla on väliä maton parhaan käyttöiän maksimoimisen suhteen ja pohjattu matto toimii erityisen hyvin ainakin laminaatti lattialla.

sisalmatto

pohjattu sisalmatto

Sisal on kovaa kulutusta kestävä ja likaahylkivä materiaali. Kestävyydestä kertoo myös se, että sisal-matot valmistetaan Sisalagaave-kasvien lehdistä, joita käytetään myös narujen ja köysien raaka-aineena.  Myös tämän luonnonkuitu maton hoitoon riittää imurointi ja tuuletus. Puru sisalmatot valmistetaan mittojen mukaan, joten jokaiseen tilaan löytyy varmasti sopiva. Matto on väritykseltään natur, joten se on väritykseltään luonnollinen ja neutraali. Väri  toimii hyvänä vastapainona mustille yksityiskohdille.

sisalmatto sisustus

Mattosuoja helpottaa siivousta

Matoille kannattaa suihkauttaa mattosuoja-ainetta, joka vielä extra boostin pinnalle. Sen avulla pintaan tulee vielä parempi suoja likaa varten ja siivous helpottuu. Suojatulta pinnalta saa helpommin lian irti eikä myöskään pysyviä tahroja synny. Toki hieman itseä kuumottaa miten luonnollisen värinen matto toimii keittiössä, sillä keittiö on aina pyörremyrskyn keskus kun ruokaa laitetaan lähes 24/7. Joten on hyvä hyödyntää kaikki mahdolliset kikkakolmoset, että matot pysyvät kauniina vielä pitkään.

Tosin meillä on kertynyt jo vuoden päivät hyviä kokemuksia juuttimatoista, sillä sellainen on toiminut myös pyörän säilytyksessä alusmattona, ja mielestäni se on edelleen hyvässä kunnossa (vaikka pyörä ei ehkä aina ole ihan tiptop, kun se siihen on ajettu). 😀

juuttimatto ihan kotona

Alekoodi Ihan Kotona- verkkokauppaan

Koska kevät on inspiroivaa aikaa sisustamisen suhteen,

niin minulla on tarjota teille -20% alekoodi Ihan Kotona- verkkokauppaan!

Koodilla mmarialove20 saat alennuksen normaalihintaisista tuotteista 17.4 asti.

Löytyykö sinulta luonnonkuitumattoja kotoa? 

Ps. Instagramin puolelle @mmarialove tililtä on  arvonta, jossa voit voittaa tämän saman Lyhde-juuttimaton mitä meillä on olohuoneessa! 

Lue myös: 

Lomatunnelma kotiin laadukkailla julisteilla

Kaupallinen yhteistyö: Ihan kotona

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *