Pääsiäisherkku – Geisha-vadelmapalat
Geishapalat on takuuvarma hitti pääsiäisherkuksi. Me laitettiin tämä resepti testiin pari viikkoa sitten ja nää todella maukkaita: täyteläisen suklaisia, jossa vadelma tuo sopivasti raikkautta. Tuorejuustotäyte täydentää makuelämyksen. Resepti on simppeli ja siihen tarvitset:
Geisha-Vadelmapalat
Ainekset:
250 g voita
1 dl fariinisokeria
2 Geisha levyä
1 dl kaakaota
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 munaa
125 g vadelmia
Tuorejuustotäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
muna
Sulata vesihauteessa suklaa ja voi ja lisää joukkoon sokeri. Anna jäähtyä.
Sekoita loput kuivat aineet keskenään.
Vatkaa munat ja lisää joukkoon suklaa seos. Lisää joukkoon vielä kuivat aineet.
Valmista lopuksi tuorejuustotäyte vatkaamalla kaikki ainekset tasaiseksi.
Levitä suurin osa taikinasta vuokaan ja ipottele päälle osa vadelmista. Lisää päälle tuorejuustotäyte lusikalla sekä loput suklaa taikinasta. Sekoita taikinat keskenään pinnalla lusikkaa apuna käyttäen. Koristele pinta vielä lopuilla vadelmilla.
Paista 35-40 minuuttia 180-asteessa. Vinkkinä tarjoiluun: vaniljajäätelö toimii aina!
Nyt ollaankin päästy jo kivasti huhtikuun puolelle ja enää odotellaan niitä aurinkoisia päiviä, jotka oikeasti lämmittää! Huhtikuu on siitä kiva kuukausi, että silloin on paljon aihetta juhlaan ja kalenteri alkaa yleensä täyttyä, kun ihmiset heräilee pikku hiljaa pimeän jakson jälkeen. Toivottavasti tämä kevät tulee olemaan aurinkoinen!
Resepti bongattu: Liemessä
Lue myös: