Hae
Love Beyond Words

Ilmainen lasten kulttuurikeskus Rulla Tampereella

Olin viime viikonloppuna  Tampereella 8-vuotiaan tyttäreni kanssa.  Idea tällaiseen tyttöjen reissuun lähti siitä, kun huomasin, että Tampereella järjestettiin hevosmessut. Oli siis ihan täydellinen hetki tehdä pieni irtiotto arkeen ja tehdä jotain super kivaa ihan kahdestaan. Olimme reissussa yön yli, niin meillä oli koko lauantai päivä aikaa kierrellä messuilla ja sunnuntaina kerettiin kiertelemään kaupungilla. Meillä oli haaveissa käydä pupu- tai kissakahvilassa, mutta harmiksemme ne molemmat oli sunnuntaina kiinni. Löysin sattumalta ihan uuden tuttavuuden paraatipaikalta Tampereen keskustasta: lasten kulttuurikeskus Rulla.

Kulttuurikeskus Rulla Tampereella Rulla kirjasto

 Rulla on elämyksellinen kulttuurikeskus Tampereella

Rulla on kuin jostain satumetsästä! Aivan ihanaa, että lapsiperheille löytyy tällaisia ilmaisia paikkoja, jotka ovat auki myös viikonloppuisin.  Paikanpäällä oli myös ohjaaja, joka kertoi vaihtuvasta teemasta ja sen ympärille keksityistä taidepajoista. Tällä hetkellä teemana on Liekki hallussa, jonka pohjalta mm. askarreltiin oma tulihuiskula pilliä ja pipettiä apuna käyttäen. Näyttelytilassa oli esillä paloauto, savusukellus tunneli ja lapset pääsevät myös pukeutumaan palomiesasuun.

Liekki Hallussa näyttely

Rulla työpaja

 

Rullassa lapset voivat taiteilla ja osallistua erilaisiin jännittäviin tapahtumiin ja työpajoihin. Vaihtuvissa lapsille suunnatuissa näyttelyissä tutustutaan eri taiteenlajeihin ja teemoihin.

Rulla on täynnä toinen toistaan mielenkiintoisia huoneita: on teatteria ja satumetsää, taidepajaa unohtamatta. Innostuttiin teatteri-huoneessa pukeutumaan erilaisiin roolivaatteisiin ja keksimään erilaisia esityksiä.  Tänne on helppo tulla myös ihan pienten lasten kanssa, sillä sieltä löytyy ruuanlämmitys mahdollisuus ja pöytiä eväiden syöntiä varten.

Kulttuurikeskus teatteri

Rulla keittiö

Tampere on helppo ja kaunis päiväretki kohde

Näin pääkaupunkiseudulta katsottuna Tampere on helppo päiväretki kohde. Sinne hurauttaa nopeasti autolla tai julkisilla. Tultiin takaisin päin Onnibussilla, ja hintaa yhdelle lipulle tuli alle 5e! Tampere on täynnä hienoa arkkitehtuuria ja kauniita paikkoja. Käveltiin ekaa kertaa sataman alueella, joka on myös varmasti todella tunnelmallinen paikka kesäisin, kun se herää eloon.

Yksi asia mitä kaipaan erityisesti tänne Vantaalle on aamupala/brunssi paikat. Tampereelta nämä ei ainakaan lopu kesken. Yövyttiin Omenahotellissa, jonka vieressä on todella huippu aamupala paikka Café Siilinkari, jossa aamupalan hinta on 10,90e. Valitettavasti tämäkään ei ollut auki sunnuntaina, mutta löydettiin upean Tammerkosken vierestä ravintola Puisto, jossa aamupalan tarjoilu alkoi vasta klo 10. Ihan täydellistä siis, sillä kuka haluaa viikonloppuna herätä aikaisin. Aamupalan hinta oli s-etukortilla 13,90e. Aamupalaan kuului mm. itsetehtyjä maailman parhaita vohveleita. NAM!

Mitkä on sun vinkit Tampereen reissulle? 

Lue myös:

Viikko 24/52 & Palanen Tamperetta

Täydellinen hotelli ruuhkavuosiin

2 kommenttia

  1. Äni kirjoitti:

    Moikka! Onko sulla instagram tiliä, tuo sivulla oleva linkki ei toimi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *