Hae
Love Beyond Words

Muutakin kuin Äiti (tunnelmia Tukholmasta)

Ihanaa äitienpäivää kaikille! Tänä päivänä kaikki äidit ovat saaneet taas ansaitusti omaa juhlapäiväänsä. Voi miten tyhjää oma elämä olisikaan ilman näitä kahta! Lapset saavat arjen ja juhlan näyttäytymään täysin uudenlaisessa valossa.

Välillä kuitenkin tuntuu, että aina odottaa niitä hetkiä, kun saa olla muutakin kuin Äiti. Vauva-arjen painaessa silmäluomia kiinni sitä odotti aina milloin mies tulee kotiin ja saa mennä käymään yksin suihkussa. Taaperoarjen puskiessa hien pintaan sitä odotti, että milloin pääsee taas palaamaan päiväksi ihmisten ilmoille ja nauttimaan kupin kahvia kuumana. Lasten ollessa leikki-ikäisiä sitä odotti että milloin pääsee taas nauttimaan reissuista myös ilman niitä lapsia.

äiti Tukholma sillat

Voin sanoa, että en varmastikaan selviäisi arjesta ilman niitä hetkiä kun voin olla jotain muutakin kuin äiti. Minulle on todella tärkeää, että saan tehdä töitä mistä nautin. Työ ja arki on äärimmäisen tärkeät vastapainottavat tekijät. Töissä unohtaa totaalisesti kaikki stressaavat koti-asiat ja päinvastoin lasten kanssa puuhatessa unohtaa täysin kaikki työasiat. Minulle on myös todella tärkeää tehdä asioita ihan yksin tai ystävien kanssa. Näitä pieniä irtiottoja tai esimerkiksi salilla käyntiä odottaa aina niin kovasti. On tärkeää, että elämässä on monta erilaista asiaa mitä kautta tulee positiivista energiaa.

Pieni breikki äitiydestä tekee hyvää koko perheelle

Voitte vaan kuvitella miten paljon odottaa niitä hetkiä, kun oikeasti pääsee sitä kodin kaaosta karkuun jonnekin pitkälle. Huhtikuussa teimme yhdistetyn työ/vapaa-ajan reissun kollegoiden luokse Ruotsiin. Oli taas niin upeaa pakata viikonloppulaukku ja suunnata lentokentälle aistimaan kansainvälistä tunnelmaa. Rakastan jo pelkästään lentokentällä hengailua, sillä siellä on se kutkuttava lähdön tunnelma. Reissu itsessään oli niin rentouttava! Oli mahtavaa päästä tekemään töitä uudessa lokaatiossa, näkemään vähän ruotsalaista meininkiä sekä majailemaan kimppakämpässä työkavereiden kanssa. Siinä on jotenkin niin ainutlaatuinen fiilis, kun asutaan useampi päivä saman katon alla ja voidaan istuskella vaan eikä ole kiire minnekään. Kuka voi sanoa samaa koti-illasta kotona: mielessä pyörii vaan ne tiskit, lasten iltahulinat, ne pyykit, pihatyöt, ensi viikon ruokalista… varmaan tajusitte pointin 😀 

After work parvekkeella

Södermalm Tukholma

Joskus on siis erittäin hyvä idea ottaa etäisyyttä perheeseen, että sitä voi vaikka vähän ikävöidä. Jos koko ajan painaa töitä ja koti-arkea tukkaputkella, niin missä välin ehdit edes miettimään että ”kuinka ihania murusia minulla onkaan”. Pieni breikki tekee aina hyvää ihan jokaiselle. Yleensä myös lapset on nätimmin, kun on vaan yksi aikuinen, sillä ne vaistoaa että yhdellä aikuisella ei riitä samanlailla kädet.

Tukholma lentokenttä

Tukholma on upea!

Pakko myöntää, että minun Tukholman tuntemus on ennen paria viime vuotta ollut se, että olen käynyt Tukholman risteilyltä pikaisesti syömässä mäkissä ja kömpinyt sen jälkeen laivaan takaisin. Näiden parin viimeisen reissun aikana minulle on avautunut kuitenkin täysin uusi maailma. Tukholma on upea eurooppalainen pääkaupunki. Se on täynnä turisteja ja ihmisvilinää. Siellä on upeaa arkkitehtuuria ja paljon idyllisiä siltoja. Siellä on monia tutustumisen arvoisia kaupunginosia. Nyt seikkailtiin keskustan lisäksi vanhassa kaupungissa, jossa on sitä turistivilinää ja turistikauppoja sekä tietenkin barokkityyliä edustava Tukholman kuninkaanlinna.

Ravintola vinkkinä testattiin mm. libanolilainen tabbouli. Niin herkullista ja täyttävää! Aloin heti googlettelemaan pk-seudun vastaavia paikkoja. Käytiin myös maistelemassa Bastard Burgersin hampparit ja nekään ei tuottaneet pettymystä.

libanolilainen ruoka

Bastard Burgers

Tämän lisäksi kierreltiin Södermalmilla. Sanotaan, että sieltä löytyvät trendikkäät kahvilat ja ravintolat, käsityöliikkeet, galleriat ja secondhand-liikkeet. Tämä kaupunginosa mielletään luovana ja rentona alueena. Täällä tuli kierrettyä useat kirpparit.

Satuttiin osumaan myös täydelliseen kirsikkakukka aikaan,  ja löydettiin tämä upea kuninkaan puutarha, jossa päästiin nauttimaan tästä kukkaloistosta.

Kuninkaan puutarha

Mikä on sinun suosikki paikkasi Tukholmassa? 

LUE MYÖS: 

Ensimmäistä kertaa ulkomailla korona-aikana

Päivä Tukholmassa -risteily lapsen kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *