Hae
Love Beyond Words

Kokemuksia – Maleme Imperial hotelli Kreikassa

Pääsimme pitkästä aikaa koko perheen kanssa kesälomareissulle etelän lämpöön. Tätä oltiin odotettu! Kohteeksi valikoitui tuttu ja turvallinen Kreikka ja tällä kertaa Kreetan saari. Matkustimme ystäväperheen kanssa, jossa on saman ikäisiä lapsia, joten valittiin hotelli rauhalliselta alueelta Malemen kylästä. Hotelli toimi  suomalaisten suosikki Maleme Imperial. Tässä postauksessa kerron lähinnä omia filiksiä hotellista ja sen ympäristöstä ja teen toisen postauksen Kreetan saaresta ja sen upeista nähtävyyksistä.

Auringonnousu Kreikka

Suomi hotelli –  Maleme Imperial

Jos haluat helpon ja  stressittömän loman rauhallisella alueella Kreetan saarella, niin valintasi on varmasti Maleme Imperial. Täällä et törmää äänekkäisiin bilettäjiin, sillä yöelämää ei ole. Täällä myöskään, et joudu kävelemään ruuhkaisella rantakadulla, sillä kylä on todella pieni ja sieltä löytyy vain muutamat perus kaupat, ravintolat ja hotellit. Aika täydellinen kohde siis perheelle, joka arvostaa rauhallista lomaa. 

Itse hotelli Maleme Imperial, on kirjainmellisesti täynnä suomalaisia. Käytännössä Aurinkomatkojen pakettimatkalaisia, sillä tänne ei käsittääkseni voi tehdä minkäänlaisia omatoimimatkoja. Tämä voi olla joko hyvä tai huonoa asia. Hotellilla ei kuule vahingossakaan muiden maan turistien kieltä tai tarvitse arvailla mitä mikäkin ruoka sisältää – sillä menut on suomeksi ja tottakai myös henkilökunta osaa perusasiat suomeksi. Lapsille tämä on toki helppoa lomailua, sillä heidän on turvallista esimerkiksi leikkiä keskenään isossa leikkipuistossa. Mutta itse ehkä koin tämän hieman oudoksi, sillä kaipaan niitä eri maan kieliä ja tapoja jos oikeasti lähden jonnekin tuhansien kilometrien päähän.

Maleme Imperia hotelli

Puolihoito hotellissa

Me ostettiin ekaa kertaa puolihoito, sillä alueella ei ole hirveesti muita ravintoloita missä olisi käynyt ja yleensä lapset oikeasti syö niitä samoja ruokia päivästä toiseen, joten puolihoito on tässä vaiheessa se kaikista helpoin vaihtoehto. Jos ei ole tarkoitus reissata ympäri saarta ja nähdä maisemia. Tällä kertaa meidän loma oli lähinnä sitä rentoutumista, eli ei hirveästi reissattu eri paikoissa. Meidän ajankohta heinäkuun alku oli jo todella kuumaa aikaa Kreikassa, joten oli helpointa viettää aikaa vain paikoissa missä oli vettä (ts. uintimahdollisuus ihan lähellä).

Olimme tyytyväisiä aamupalaan. Se oli oikeasti monipuolinen. Meillä on sattunut hotelleja, joissa aamupalalla on uskaltanut syödä pelkkää leipää, kun esimerkiksi juustot ovat näyttäneet homeisilta ja valikoima on muutenkin ollut köyhä. Lasten suosikki oli tottakai aamu- sekä iltaruualla todella iso herkkubuffet, jossa oli aina todella hyvää jäätelöä.

Moussaka

Puolihoidossa on mahdollista valita käsittääkseni joko lounas tai illallinen. Syötiin aina iltaruoka hotellilla ja oikeastaan mikään muuta päivän aikana ei olisi välttämättä tarvinnut syödä, sillä jos aamupalan syö myöhään, niin illallinen alkaa jo 16 aikaan. Illallisen sai valita Ala Carte listalta, josta valittiin alku- ja pääruoka. Jälkiruoka oli buffetissa. Illallinen oli hienoinen pettymys, sillä annokset olivat todella isoja! Siis TODELLA! Edes mieheni ei jaksanut syödä pelkkää pääruokaa, joten olisi tuntunut turhalta tilata siihen kylkeen vielä alkuruoka, sillä hävikin määrä olisi jäätävä. Ja meillä on täysin erilainen ruokamaku, niin ei myöskään annosten jakaminen onnistunut.

Olisi siis ollut mahtavaa, jos annokset olisivat puolet pienempiä, niin niistä pystyisi oikeasti nauttimaan. Myös taso vaihteli, sillä jos tilasi esimerkiksi samaa ruokaa kahtena päivänä, niin toisena päivänä se oli todella maukasta ja toisena taas todella kuivaa. Olisin myös kaivannut oikeasti kreikkalaista makumaailmaa, jossa hyödynnetään enemmän kasviksia ja monipuolisia yrttejä. Nyt maut olivat mietoja. Minun suosikkini listalta oli Moussaka ja Kreikkalainen hampurilainen. Toki aina Kreikassa kannattaa testata myös Gyros-annos. Uskon, että illallinen toimisi paljon paremmin buffettina, jossa pääsisi enemmän testailemaan erilaisia makuja ja ruokia.Lasten suosikki oli kinkku-ananas pizza, jota ne söivät todella useana päivänä.

Maleme Imperial ruoka

Lapset Maleme Imperialissa

Tämä hotelli oli ihan unelma paikka lasten kannalta. Hotellissa toimii Aurinkomatkojen aurinkokerho jokaisena arkipäivänä, jonne lapset pääsevät ilmaiseksi 2h ajaksi keskenään leikkimään! Ja kaikki toiminta on siis suomeksi, joten pienemmänkin lapsen on turvallista ja helppoa olla mukana toiminnassa. Lapset tykkäsivät tästä kerhosta, vaikka pieniä vastalauseita kuultiin, kun he eivät heti aamusta päässetkään altaille. Onneksi oli kuitenkin koko loppupäivä aikaa olla altailla. Kerhossa on joka päivä eri teema: vesileikkejä, askartelua, olympialaisia jne.

Maleme Imperial leikkipuisto

Lasten altaat olivat myös todella hyvät! Oli allas ihan pienille, jossa oli kivoja vesisuihkuja ja liukumäki ja allas vähän isommille lapsille, jossa pystyi jo paremmin harjoittelemaan uimista ja sukeltelua. Ainoa miinus lasten altaissa oli ettei missään kohtaan ollut varjoa. Tämä on ollut ihan pienten lasten kanssa meille aika oleellinen asia, sillä nytkin meidän vaalea ihoiset lapset paloivat todella herkästi, vaikka 50 suojakertoimella varustettua rasvaa laittoi 24/7. Toki koko vartalo uv-uimapuku on myös yksi vaihtoehto.

Maleme Imperia lastenallas

Maleme Imperial uima-allas

Kreikkalaiset rakastavat lapsia ja täällä myös lapset otettiin aina ilolla huomioon. Lasten suosikiksi nousi hotellien omistajat, jotka varmasti on juuri tämän hotellin salaisuus. He jaksavat viihdyttää vieraitaan jatkuvasti.

Ranta Malemessa

Hotelli sijaitsee ihan merenrannalla, ja hotellilla on myös omia rantatuoleja rannalla. Ranta on pikkukivi ranta, joten ilman uimakenkiä on ikävä mennä mereen uimaan. Aallot olivat myös useana päivinä niin hurjia, ettei kukaan voinut mennä mereen uimaan. Rannan läheisyys oli kuitenkin iso plussa, sillä sillä on niin rauhottava vaikutus. On ihanaa vaan kävellä pitkin rantaa katsellen aaltoja ja auringonlaskua. Ranta olikin yksi meidän suosikki jutuista lomalla, sillä lapset rakastivat hurjia aaltoja, jota ne juoksivat leikillään karkuun, vaikkei uimaan päässytkään.

Mikäli kaipaat lapsille sopivaa matalaa hiekkarantaa, on niitä Kreetan saari täynnä. Rannoille pääsee nopeasti pienen bussimatkan avulla, kun lähtee Hanian suuntaan. Kävimme yksi päivä upealla hiekkarannalla Agia Apostolissa, jossa on monta upeaa poukamaa hiekkarantoja. Täällä ei ole aaltoja ja matala hiekkaranta jatkuu todella pitkälle.

Maleme ranta

Mitä muuta Maleme Imperialin ympäristössä?

Ihan läheltä löytyy muutama pikku supermarket, josta löytyy perus elintarvikkeita. Myös muutamia ravintoloita löytyy lyhyen kävelymatkan päästä, joista ehdottomasta kannattaa käydä testaamassa ravintola Wave. Täältä saa raikkaita ja tuoreita annoksia. Minä testasin ihan super hyvää kylmäsavulohisalaattia! Lapset myös viihtyi todella hyvin täällä katsellen aaltoja, sillä ravintola sijaitsee rannalla. Tänne kannattaa myös tulla fiilistelemään auringonlaskun aikaan.

Lasten suosikki on myös hotellin vieressä majaileva pikkuinen poni. Poni on todella kiltti ja välillä se tallustelee siellä ihan vapaana.

Poni

Malemesta pääsee todella nopeasti bussilla rantakatua molempiin suuntiin, sillä bussipysäkki ihan vieressä ja niitä kulkee 20min välein. Myös auton vuokraus onnistuu helposti, jos meinaa lähtee pidemmälle retkelle. Malemesta liikennöi myös ”turistijuna” Fun Little Train, jonka yhden reiteistä kävin testaamassa.

Bussimatka lentokentälle Aurinkomatkojen kautta kestää n. 1h, jonka aikana näkymät on myös todella upeat.

Kaiken kaikkiaan Malemesta jäi ennenkaikkea rauhallinen fiilis. Oli ihanaa, että ei ollut turhaa hälinää/liikennettä ympärillä. Täällä on turvallista olla lasten kanssa. Kiitos upeista muistoista!

Mikäli teillä herää jotain kysymyksiä Malemesta tai Maleme Imperial hotellista, niin vastaan mieleläni.

Oletteko te olleet reisussa täällä? 

Lue myös: 

Täältä löytyy reissukuvia Kossin saarelta.

Kossin saari Kreikassa yllättää monipuolisuudellaan

Täältä löytyy tunnelmia Rodoksen Ixiasta:

Lomalla part 1.

4 kommenttia

  1. katerina kirjoitti:

    Meillä talo noin 20 min ajomatkan päästä ja malemen kylä aika tuttu. Käytiin lapsen kans huhtikuussa kurkkaamassa myös hotellia ja hetki siellä oltiin. Uskon et antaisivat mennä altaisiin ja muihin jos kysyttäisiin, luultavasti syksyllä näin tehdäänkin.

    • maria_lovebeyondwords kirjoitti:

      Hei,
      Kiitos kommentista! Upeissa maisemissa siis asutte. Omistajat ovat super ystävällisiä, joten varmasti antavat tulla kylään joku kerta 🙂

  2. Kirsi kirjoitti:

    Ollaan paraikaa Malemessa. Valvotaan kolmatta yötä kuunnelleen järkyttävää kännisten suomalaisten karaoke-ulinaa. Ei enää ikinä tähän hotelliin.

    • maria_lovebeyondwords kirjoitti:

      Voi ei! Meidän lomaviikolla ei onneksi ollut mitään ongelmia ja sai nukkua yöt ihan rauhassa 🙂 Tosi rauhallista porukkaa oli kyllä sillon liikkeellä ja oikeestaan vaan lapsiperheitä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *