Hae
Love Beyond Words

Retkivinkki Helsingissä – Mustasaari tarjoaa kesäteatteri elämyksen

Meidän yksi lemppari retkipaikoista Helsingissä on ehdottomasti Mustasaari. Retki sinne sisältää kaikkea mitä voi toivoa: pieni lauttaretki, meri, upeat maisemat saarella, lampaita ja kaiken kruunaa lapsille sopiva kesäteatteri esittys. Tällä hetkellä Mustasaaressa pyörii Kettu ja Korpi, joka kertoo tarinan lystikkäistä kaveruksista, jotka kohtaavat kesäpäivän helteillä. Ainakin meidän katsoma ”Ruohikon salainen maailma” sisälsi mielenkiintoisen tarinan lisäksi myös ilma akrobatiaa, joten lapset olivat todella ihastuksissaan erilaisista tempuista ja lapset jaksoivat katsoa esityksen todella hyvin.

mustasaaren kesäteatteri

Mustasaarelta löytyy paljon tekemistä ja siellä varmasti vierähtää helposti kesäpäivä. Siellä on mm. lapsi ystävällinen uimaranta, mutta ei olla kertaakaan päästy uimaan, koska sinilevä ja myös hanhet asustelevat siellä. Uimarannan vierestä löytyy myös leikkipuisto sekä jalkapallokenttä. Meri maisemat ovat jo itsessään upeita ja täältä varmasti löytyy kauniita paikkoja useita pysähtyä syömään eväitä tai vaan ihastelemaan maisemia.

mustasaari helsinki

saari suomen luonto

Saarella toimii myös ravintola, jossa voi kahvitella tai lounastaa.

Ehkä kivoin juttu on saarella kesälomaa viettävät lampaat, jotka majailevat siellä vapaana. Niitä pääsee halailemaan ja rapsuttelemaan mielin määrin.

mustasaaren kesälampaat

Miten päästä Mustasaareen?

Saari sijaitsee luonnon helmassa, mutta samalla aivan kaupungin kupeessa. Lauttamatka mantereelta saareen kestää vain vartin verran ja laituri sijaitsee Töölössä Taivallahdessa, eli tänne pääsee kätevästi julkisilla.  Lautta ei kuulu HSL:n piiriin, joten sinne tarvitsee ostaa erikseen lippu. Matkan hinta (meno-paluu) aikuisille 6 € ja 7-17 -vuotiaille 3 €. Alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi huoltajan seurassa. Maksuvälineenä lautalla käy kortti ja käteinen. Saareen pääsee myös omalla veneellä.

   lautta mustasaareen

Mihin katosi kesä?

Näin, kun kesä lähenee loppuaan tulee aina fiilis että kesä on taas hävinnyt johonkin mystisesti. Vielä olisi vaikka mitä juttuja mitä haluaisi keretä tehdä, vaikka super monta muistoa tästäkin kesästä on ehtinyt tulla. Onneksi vielä tämäkään kesä ei ole ohi ja voihan sitä olla että aurinko ja lämmin sää jatkuu vielä ties kuinka kauan, jolloin kivoja kesäretkiä ehtii tekemään ties kuinka paljon. Tällä hetkellä olen 2vk reissulla lasten kanssa savossa ja Kainuussa. Nautin, kun pääsee viettämään pitempiä aikoja reissun päällä. Erilaiset maisemat ja kokemukset voi taas purkittaa talvea varten muistoihin.

Tajusin, että tänä kesänä ei ole ollut yhtään vuorokautta ns. ihan täysin omaa aikaa omille jutuille. Ei esimerkiksi aikataulutettu tänä vuonna ollenkaan sellasta hetkeä, että pienempi olisi ollut vielä pari päivää päiväkodissa ja itse lomalla. Nyt kun olen tehnyt jo pitkän aikaa 5pv/ viikossa töitä (eikä mitään arkivapaita), niin näitäkin rauhallisempia päiviä tarvitsee. Odotan super paljon elokuuta, sillä silloin luvassa on etätyö viikko Kuopiossa- YKSIN!

saari helsinki

Onko Mustasaari sinulle tuttu paikka? 

Lue myös:  

Visit Tuusula – Koiramäen Pajutallin kesälampaat ovat saapuneet

Puistovinkki – leikkipuisto Lampi

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *