Hae
Love Beyond Words

Uusi CoWork tila Kuopiossa mahdollistaa modernin hybridityön

Viime viikolla oli kauan odotettu etätyöreissu Kuopioon. Olin pongannut ennen kesää uutiskirjeen, jossa haettiin avoimella haulla testaajia Kuopioon vasta avattuun KPY Novapoliksen CoWork tilaan. Hakemuksia tuli monipuolisesti eri alojen edustajilta eri puolelta Suomea: joukkoon mahtui mm. kirjailija, sisällöntuottaja, ohjelmistosuunnittelija ja yliopistoprofessori.
Olin super innoissani, että juuri minut valittiin myös mukaan. Odotin jopa tätä viikkoa enemmän kuin itse vuosilomaa, sillä tiesin että viikko YKSIN Kuopiossa olisi niin rentouttavaa, kun kaikki arkiset askareet voi unohtaa töitä lukuunottamatta. Tähän testiviikkoon sisältyi CoWork-tilan käyttö vapaasti, hotelliyöt sekä lounaat työpäivän aikana.

cowork kuopio

palkanlaskija

Miten CoWork tilat toimii käytännössä?

Tilat ovat todella monipuoliset, jo ihan pelkästään erilaisten työpisteiden ansiosta. Työpistettä voi vaihdella  päivän mittaan useamman kerran vähän riippuen siitä mitä on aina työn alla. Töitä voi tehdä esimerkiksi äänieristetyssä meeting boxissa, jos haluaa palaveerata rauhassa. Tilasta löytyy myös rauhallisen työn tila sekä avoimesta tilasta monipuolisesti erilaisia työpisteitä, jossa voi seistä tai istua. Minulle on tärkeää, että käytössä on myös toinen näyttö. Samaan hintaan on tarjolla on myös työpisteitä, jotka on varusteltu näytöllä, näppäimistöllä ja hiirellä.

meeting box

CoWork tilot sijaitsee Kuopion kasvavalla alueella Savilahdella Prismaa vastapäätä. Hinnoittelu on todella edullinen (ainakin, kun vertaa pk-seudun vastaaviin tiloihin). Kuukausipassi kuluttajalle on vain 59 euroa kuussa + alv 24%.

Asiakasyrityksien hinnat määräytyvät henkilöstömäärän mukaan. Esimerkiksi max. 10 hengen yritykselle hinta on vain 59 euroa kuussa / koko yritys. Mahdollista on myös hankkia päiväpassia käyttöön.

Todella kätevää, jos yrityksellä ei ole omaa toimitilaa, niin yritys voi ostaa edulliseen hintaan CoWork -tilat käyttöön, jolloin työntekijät voivat sopia myös toimistopäiviä tai pitää palavereja tiloissa. Tämä konsepti on myös erinomainen, mikäli yritykset haluavat tarjota workcation reissuja työntekijöilleen.  Kaupungin vaihdos piristää aina.

moderni toimisto

etätyö Kuopio

CoWork tila lisää yhteisöllisyyttä

Etätyökulttuurin ollessa nosteessa on haastavaa löytää keinoja pitää yllä myös niitä sosiaalisia kohtaamisia. Työviikko näin inspiroivissa puitteissa lisää huomattavasti energiaa päiviin. Mikäli tekisin töitä yrittäjänä ilman kollegoita olisi tällainen paikka varmasti todella hyödyllinen, sillä yhteisissä tiloissa pääsee fiilistelemään yhteisen tekemisen meininkiä, vaikka ihmiset työskentelevätkin ihan eri asioiden parissa. Samaan aikaan testiviikolla oli kanssani sisällöntuottaja Saara, joka jakaa tärkeää tietoa terveydestä sekä järjestää monipuolisia somevalmennuksia. Tämän lisäksi testaamassa tiloja oli työelämän professori Jorma. Sain myös houkuteltua ystäväni Tiian tekemään etätöitä seuraksi. Ihan mahtavaa, että samaan aikaan oli näin monipuolinen joukko!

CoWork Tastory

Työskentelyn lisäksi CoWork tilassa pääsee nauttimaan Tastoryn maukkaasta lounaasta. Minulle tuli fiilis, että palvelu-asennetta ei ainakaan täällä ole unohdettu, sillä pienet yksityiskohdat merkkaa niin paljon. Minulle sai hyvälle mielelle se, että ravintolan työntekijät annostelivat pääruuan lautaselle sekä jälkkärit oli kauniisti aseteltu pieniin kippoihin. Vinkkinä myös, jos haluat nauttia rauhallisesta lounas tapaamisesta niin se onnistuu meeting boxissa!

Kaiken kaikkiaan minulle jäi todella lämmin fiilis tästä paikasta. Huomaa, että sisustukseen ja työviihtyvyyteen on panostettu. Mikäli työympäristö on kaunis, niin sillä on ainakin olla kohdalla iso merkitys jaksamiseen. CoWork tilat on täynnä valoa, kasveja sekä luonnonläheisiä elementtejä ja monipuolisia vaihtoehtoja mm. istuinten osalta.

cowork etätyö

 

Miksi valita Kuopio workcation kohteeksi?

I love Kuopio! Kuopio on minulle entuudestaan tuttu kaupunki opiskelu ajoilta, joten minulla on paljon muistoja tästä kaupungista. Tällä etätyöviikolla sain tutustua ihan uuteen puoleen Kuopiosta, sillä vapaa-ajan vietin nauttien upeista järvimaisemista (Kuopio sijaitsee järvien keskellä), mäkisistä ulkoilumaastoista sekä fiilistellen Kuopion upeaa arkkitehtuuria ja torin kuhinaa. Kuopio on monipuolinen sekoitus kulttuuria ja tapahtumia sekä luonnonläheisyyttä. Tykkään siitä, että keskusta on sopivan kokoinen, jossa vallitsee savolaisen leppoisa meininki, jossa kaikki ainakin näin helteisenä viikolla käveli hymy huulilla.

Kiitos Kuopio ikimuistoisesta viikosta! Tämä workcation ei varmasti jää viimeiseksi.

KPY Novapolis CoWork

Oletko sinä kokeillut etätyöskentelyä CoWork tilassa?

Lue myös: 

Tiedätkö, onko palkka oikein laskettu?

Etätyösuositus loppui, pakko palata toimistolle?

2 kommenttia

  1. Pirkko kirjoitti:

    Kiitos positiivisesta blogitekstistä. Tämä coworking-työmuoto on kyllä kiinnostava ja inspiroivakin. Mitenkähän kirjanpidossa tilitoimistolta löytyy joustoa tällaiseen fyysiseen työpaikanvaihtoon, siis miten teknisesti toteuttavat tällaisen työntekijän toimistokulujen ja työmatkakulujen muuttumisen? Ja miten todennetaan kirjanpidossa, että coworking-tilat ovat hyödyksi työtehokkuudelle? Tulevaisuus tuo varmaan monia kysymyksiä, mutta on hienoa, että ylipäätään keksitään uusia tapoja toimia.
    https://www.yrityssilta.fi/

    • maria_lovebeyondwords kirjoitti:

      Hei, kiitos kommentista! Ja pahoittelut että vastaan vasta nyt. Olen pitänyt hieman lomaa blogista 🙂

      Varmasti on ihan yrityskohtaista miten käytännössä tällaiset olisi mahdollista toteuttaa, mutta esimerkiksi tuolla yrityksille olemassa edullisia sopimuksia jos haluaa ottaa cowork tilat käyttöön omalle toimistolle.

      Varmaan ihan samanlaisilla mittareilla pystytään seuraamaan työtehokkuutta. Samanlailla hommia sitä pitäs kuukausittain saada tehtyä mitä toimistolla, etätöimistolla tai co-work tiloissa. Itsellä ainakin toimii tehokkuuteen se että työpistettä vaihtelee, sillä uudet maisemat antaa paljon energiaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *