Hae
Love Beyond Words

Miksi lisä kouluttautuminen on tärkeää?

Viikko sitten osallistuin Taloushallintoliiton järjestämälle koulutus risteilylle, joka oli tarkoitettu kirjanpidon- ja palkkahallinnon ammattilaisille.  Kouluttautuminen on super tärkeää tällä alalla, joka muuttuu koko ajan. On ihan mahdotonta pysyä mukana kaikissa mahdollisissa laki- ja työehtosopimus muutoksissa jos ei jatkuvasti seuraa uutisia ja käy koulutuksissa. Onkin mahtavaa, että tälläsiä kattavia koulutuspäiviä järjestetään, jossa kootaan yhteen kaikki ne suurimmat muutokset vuoden aikana. Olen sellainen henkilö, joka monesti kyllästyy nopeasti, jos töissä ei tapahdu muutoksia. Ehkäpä siksi en ole 7-vuoden aikana kokenut missään vaiheessa, että kyllästyisin taloushallintoalaan, sillä tämä ala jos mikä on jatkuvassa muutoksen ja kehityksen kourissa.

äiti ja ura

Miten löydät todellisen potentiaalin itsestäsi?

Jos päivät kuluvat totutulla painolla päivästä toiseen ja toistat samoja rutiineja päivästä toiseen, niin miten ikinä saat esille sitä todellista potentiaalia? Mitä enemmän haastamme itseämme, koulutamme itseämme ja pakotamme itsemme epämukavuus alueelle sitä enemmän löydämme piilossa olevia kykyjä itsessä. Jos emme ikinä kokeile jotain uutta tai tee erilaisia työtehtäviä, niin mistä me oikeasti tiedämme sen, että onko tämä juuri se unelmien ammatti missä haluan olla vuodesta toiseen? Jos kaikki päivät pyörimme samojen ihmisten kanssa ja emme haasta toisiamme erityyppisillä keskustelu kumppaneilla, niin emme välttämättä löydä itsestämme uusia puolia.

Varsinkin näin lasten myötä se vaara on suuri, että arki alkaa pyöriä hyvin pienen porukan parissa. Jotenkin olen niin fiiliksissä, että meidän työpaikalla on meneillään eräänlainen ”speed dating”, jossa meidät ”pakotetaan” tutustumaan hyvin erityyppisiin ihmisiin. Sellaisiin ihmisiin joiden kanssa muuten ei tulisi varmasti ikinä keskusteltua. Olen käynyt nyt kaksi keskustelua  ja jo ne olivat super antoisia! Miten fiiliksissä voikaan olla, kun pääsee keskustelemaan omista ja työkaverin luonteenpiirteistä.

taloushallintoliitto pht

Mistä tietää, että on löytänyt sen oikean suunnan?

Kumpa joku tulisi kertomaan tämän minulle, sitten kun olisin varma, että tämä on nyt se juttu johon kannattaa panostaa kaikki 100%. Tai ehkei sitä tarvitsekaan olla varma, sillä jos me kasvetaan koko ajan niin silloin myös ammatilliset mielenkiinnon kohteet kasvavat. Tälläkin hetkellä olen eräänlaisessa risteyskohdassa, sillä minulla on niin paljon eri mielenkiinnon kohteita, jota haluaisin tehdä niin töissä ja vapaa-ajalla. Toisaalta haluisin kasvaa super kovaksi osaajaksi palkkahallinnossa, mutta toisaalta taas haluisin panostaa myös sosiaaliseen mediaan ja markkinointiin. Toki myös haluisin oppia kokonaisvaltaisesti lisää kirjanpidosta ja koko taloushallinnosta. Nämä kaikki ovat niin mielenkiintoisia  ja koko ajan kehittyviä aloja.

Kaiken kaikkiaan tuntuu, että ammatillisesti minulla on vielä paljon saavutettavaa ja haaveita, joten odotan jopa malttamattomana tulevia vuosia ja uusia haasteita siellä. Se on kutkuttavaa kun tietää, ettei ikinä ole valmis, vaan aina pystyy oppimaan jotain lisää tai saavuttamaan jotain enemmän. Ehkä itselle pahinta on jollain tapaa junnata paikallaan, sillä kyllästyn niin nopeasti. Pysähtymisen taito on toki hyvä olla, mutta ehkä toisaalta arki on itselle jo tarpeeksi pysähtynyttä, sillä kovin extempore juttuja ei arjessa pysty tekemään.

kouluttautuminen

Mitä koulutus haaveita minulla on?

Siitä on vuosissa pitkä aika, kun valmistuin tradenomiksi vuonna 2015. Tämän jälkeen olen suorittanut Taloushallintoliiton eräänlaisen palkkahallinnon asiantuntija tutkinnon vuonna 2020. Olen niin super ylpeä monesta ystävästä, joka on päättänyt opiskella täysin uuden alan viime vuosina lapsiperhe arjen pyöriessä lujaa. On niin hienoa, että löytyy myös niitä uusia mielenkiinnon kohteita, joiden eteen on valmis tekemään paljon töitä.
Mikäli itsekin alkaisi nyt opiskelemaan yhtäkkiä uutta tutkintoa, niin se vaatisi varmasti todella rankkaa kodin-työn-opiskelun yhdistämistä ja ainakaan kovin moneksi vuodeksi sellaiseen ei ole vielä tällä hetkellä sitoutumaan. Saan inspiraatiota aina niistä yksittäisistä koulutuspäivistä, jota löytyy taloushallinnon sekä somemarkkinoinnin osalta. Mutta mikäli oma urapolku tuntuisi jollain tapaa pysähtyvän, niin seuraava steppi olisi varmasti ylempi AMK tutkinto tradenomin osalta. Olisi aika jännää palata koulutehtävien ja jatkuvan opiskelun maailmaan. Tykkään opiskelusta, joten en usko että sekään polku on vielä kokonaan käyty.

Minkälaisia koulutushaaveita sinulta löytyy? Oletko opiskellut kokonaan uuden ammatin keskellä lapsiperhearkea? 

Lue myös: 

Uusi CoWork tila Kuopiossa mahdollistaa modernin hybridityön

Tiedätkö, onko palkka oikein laskettu?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *