Hae
Love Beyond Words

Syksyinen retki Lammassaareen

Viime viikonloppuna tehtiin päiväretki Lammassaareen. Se onkin minulle yksi minun lemppari retkipaikka täällä pk-seudulla. Olet varmasti pongannut kuvia Lammassaareen pitkoispuista ja sen molemmin puolin huijuvista pitkistä ruohoista. Reitin varrella on myös näköalatasanteita, josta pääsee ihastelemaan ruohoja vähän korkeammalta. Retki onnistuu esteettömästi vaikka rattaiden tai pyörätuolin kanssa, sillä pitkospuut ovat leveät. Esteetön pitkospuureitti on pituudeltaan 2,4 km ja se johtaa lintulavalle, jonka vieressä sijaitsee myös lintutorni. Ei olla vielä kertakaan jatkettu matkaa sinne asti, josta olisi varmasti upeat näkymät. Kaiken kaikkiaan Vanhankaupunginlahden alueella  on havaittu yli 300 lintulajia, joten tämä on varmasti lintupongareiden ykköspaikka.

Lammassaaren luontopolku

 

Lammassaari  on Luontokohde keskellä kaupunkia

Ehkä parasta on, että keskeltä kaupungin vilinää voi löytää kaksi näin upeaa luontokohdetta, jonne pääsee helposti keskustasta myös julkisilla. Lammassaari sijaitsee lähellä Vanhankaupunginkoskea ja se kuuluu Viikinrannan osa-alueeseen. Matka luontopolun alkuun Helsingin keskustasta julkisilla kestää noin 30 minuuttia. Omalla autolla liikkuessa parkkipaikat saattaa olla suosittuja hyvällä kelillä. Tämä alue on kokonaisuudessaan super kaunis, sillä ympäristöstä upean luonnon lisäksi  koski, siltoja ja hienoja vanhoja rakennuksia.

retkivinkki Helsinki

Lammassaaren pitkospuut

Lammassaari ja syksy

Kuusiluoto on lampaiden koti

Jatkettiin retkeä  viereiselle Kuusiluodon saarelle, jonne johtavat pitkospuut ovat kapeammat. Tänne reitille kannattaakin varata vaikka kantoreppu pienempiä retkeilijöitä varten. Lammassaaren ja Kuusiluoden välinen matka on vain n. vajaa kilometrin.  Retki on kuitenkin ehdottomasti kävelyn arvoinen, sillä Kuusiluodolla pääsee ihastelemaan merta ja kalliomaisemia. Kallioilla merta katsellen on ihana herkutella kävelyn päätteeksi eväillä. Kuusiluodolla majailee myös aina kesäisin lampaita, joten tällöin Kuusiluodolle johtava portti pitää muistaa sulkea, etteivät lampaat lähde seikkailemaan muille saarille.

Paluumatkalla mentiin ruokarekkojen ohitse, josta oli pakko napata vielä evääksi itsetehtyjä donitseja. Ne olivat kyllä super hyviä ja lapsiraadin mielestä ne olivat myös parhaita ikinä!

Pitkospuut kuusiluoto

Kuusiluoto Helsinki

Kuusiluoto

En tiedä johtuuko se lapsista vai siitä, että ikää on tullut lisää, mutta jotenkin koko ajan kaipaa yhä enemmän näitä elämyksiä luonnon keskellä. Ehkä se on myös sitä, että arki lasten kanssa on hälinää, niin luonto yleensä saa myös heidät rauhottumaan. Luonto tarjoaa niin paljon erilaisia elämyksiä ja joka päivä se on erilainen. Lasten kanssa kaikki nämä pienet asiat huomaa myös itse selkeämmin, kun heiltä ei jää mitään huomaamatta. Meidän kaikkien olisi hyvä joskus katsoa maailmaa lasten silmin ja nauttia jokaisesta pienestä jutusta ympärillä. 

Mikä on sinun suosikki retkipaikka pk-seudulla? 

Lue myös: 

Lammassaari – kaunis retkikohde pitkospuiden päässä

Retkivinkki Helsingissä – Mustasaari tarjoaa kesäteatteri elämyksen

Yksi kommentti

  1. villananna kirjoitti:

    Tää reitti on kyllä ihan paras. Joka vuosi mennään retkeilemään tuonne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *