Hae
Love Beyond Words

Lipaston tuunaus 15 eurolla

Aika ajoin saan aina ideoita erilaisista tuunaus/diy -projekteista. Yleensä ne jäävät sinne idea asteelle, sillä tuntuu ettei näihin riitä vaan aika. Ois ihanaa, jos pystyisi neulomaan, tekemään erilaisia ompelukokeiluja tai muita diy-projekteja. Netti on kaikkee inspiraatiota täynnä ja yleensä tällaset jutut on ihan parhaita myös joululahjaksi. Mutta asiaan, sillä yhden projektin olen saanut jo melkein valmiiksi – eli lipaston tuunaus projektin. Joskus pongasin torista ihan perus lipaston, joka oli vaan pakko saada sitä varten että voisin maalata sen jollain raikkaalla värillä.

lipaston maalaus

Mieluisa maali löytyi ensimmäisestä kaupasta. Kerrankin sain tehtyä päätöksen heti, enkä alkanut kiertelemään kaikkia mahdollisia kauppoja ympäri. 😀 Maaliksi valikoitui Rustan upea vihreän sävyinen kiiltomaali nimeltään Estate green. Hintakaan ei päätä huimannut, sillä purkin sai matkaan 15 euron hintaan.

vanha lipasto
lapset maalaa

Minulle tällaisissa projekteissa on yleensä haastavinta se, että saa aikaiseksi aloittaa. Mutta kun päätös on tehty, niin sillon hommat etenee nopeasti ja oikeastaan tässä projektissa toimin lähinnä työnjohtajan asemassa, sillä maalauksen hoitivat lapset. Aikaa tähän maalaukseen meni ehkä reilu tunti. En ole varmastikaan mikään ammattilainen näissä, sillä maalattiin vaan lipaston päälle uudella maalilla ilman sen kummempaa esikäsittelyä. Lukuunottamatta, että mies yritti hioa tuota pintaa, mutta se ilmeisesti oli liian aikaa vievää. Alkuperäinen suunnitelma oli siis, että tämän olisi hionut kokonaan. Mutta siitä tuli kyllä super kaunis!  Tämä on ihan parasta yhteistä puuhaa, kun voi taiteilla johonkin kohteeseen mikä tulee olemaan esillä kodissa. Lapset ovat myös olleet mukana maalaamassa meidän seiniä.Nykyään lapsien taiteellinen silmä on paljon parempi kuin oma,  sillä mitä rosoisempi lopputulos syntyy sitä kivempi se yleensä on.

lipasto sisustaminen

rusta maali

Seuraava idea minulla on, että pieneen käytävään tekisi jollain puupaneeli virityksellä lapsille majan. Se näyttäisi kivalta myös ulkoapäin ja lapset saisivat siitä salaisen paikan itselleen. Tämä saattaisi myös toimia pienenä rauhanmajana, sillä heidän ei tarvitsisi taistella yhdestä huoneesta koko ajan. Tosin luultavasti kävisi niin, että he taistelisivat upeasta majasta.

Mikä on viimeisin diy-projekti mitä olet tehnyt? 

Lue myös:

DIY kuivakukkakranssi

DIY: 3D- lumihiutaleet

DIY – Joulukalanteri

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *