Hae
Love Beyond Words

Myllykoski – kosken kuohuja ja upeita maisemia Nurmijärvellä

Nurmijärvi on täynnä upeita luontokohteita ja tällä kertaa päätettiin tehdä retki upealle Myllykoskelle. Ei oltu täällä käyty vielä aikaisemmin, mutta taatusti tullaan käymään uudemman kerran, sillä nyt kerettiin vaan fiilistellä kosken kuohuja. Myllykoskelta lähti useampi luontopolku ja ainakin joen vierestä menevä 1,5km pituinen reitti Pikkukosken laavulle pitää testata joku päivä.

    Myllyskoski Nurmijärvi

Vantaajoen Myllykoski – yksi Nurmijärven suosituimmista nähtävyyksistä

Myllykoski sijaitsee osoitteessa Siippoontie 771, mikä on lähellä Helsinki-Tampere tietä. Koskella on pituutta 400 metriä ja korkeuseroa on n. 11 metriä.  Myllykosken yli kulkee kolme siltaa, joista on upea ihailla kosken kuohuja. Myllykoskelta lähtee lyhyitä luontopolkuja, jonka varrella on tulentekopaikkoja. Ainakin heti kosken vieressä oli yksi tulentekopaikka, josta voi ainakin nauttia mahtavista näkymistä.

Myllykoski tulentekopaikka
Myllykosken vanha silta

Perinteisten metsäpolkujen sijaan Myllykosken alue tarjoaa vaihtelevaa maastoa, sillä sieltä löytyy erilaisia rappusia, pitkospuita ylös ja alas sekä upeita siltoja.

Pitkospuut

Myllykosken historia ulottuu 1500-luvulle asti, josta lähtien siellä on komeillut useita myllyjä ja niiden jäänteitä on edelleen koskessa nähtävissä. Myös kolme eri siltaa kertoo omaa historiaa. Kosken yläpäässä oleva puinen silta on todella näyttävä näky!

Myllykosken silta

Lasten kanssa retkeily

Meidän 5-vuotias rakastaa tutkimusmatkoja. Kaikki paikat missä voi tutkia metsää, vettä, kiviä ja käpyjä on parhaita. Hän jaksaa myös kävellä tosi pitkiä matkoja, joten mikään useamman tunninkaan luontopolku ei vie häneltä retkeily fiilistä, kunhan vaan eväät on mukana. Harmi, kun pääkaupunkiseudulla ei järjestetä tämän ikäisille mitään metsäkerhoja tai en ole ainakaan pongannut sellaisia. Esimerkiksi Kuopiossa Suomen Latu järjestää pienestä pitäen metsäkerhoja, jossa tutustutaan luontoon: puihin, marjoihin, sieniin, metsän eläimiin jne. Partioonkin täälläpäin pääsee ilmeisesti vasta 7-vuotiaana.

Lasten kanssa retkeily

Meidän 9-vuotias on puolestaan ajoittain hieman vaativampaa retkeilyseuraa, vaikka osaa hänkin nauttia upeista maisemista, kun vaan olosuhteet ovat otolliset. Ei siis liian pitkiä reittejä tai liian kuumaa tai kylmää säätä ja mitä niitä nyt oli. 😀

Myllykoski syksy

Kosken kuohut

Lue myös: 

Uudenmaan suurin vesiputous

Helsingin Taivaskallio on upea retkipaikka

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *