Hae
Love Beyond Words

Ravintola Salve – silakoita ja tervasnapseja

Pääsin jokin aika sitten *tutustumaan Ravintola Salven uudistettuun ruokalistaan ja raikastettuun sisustukseen pr-tapahtuman merkeissä. Ravintola Salven historia ulottuu 125- vuoden päähän, jolloin pienestä kioskista myytiin ruokaa ja tupakkaa lähinnä merimiehille. Pitkän historian ajalta on säilynyt ne parhaimmat herkut edelleen listalla: maan parhaat silakat sekä Salven pannu.

  Ravintola Salven silakat

Ravintola Salven klassikkoherkut testissä

Päästiin maistelemaan ehkä ne kaikista suosituimmat klassikkoherkut: Alkupalaksi kalalautanen, joka sisälsi käsinkuorittuja katkarapuja ja vaahdotettua hapankermaa, kylmäsavulohta, savumuikkuja, aiolia sekä saaristolaisleipätikkuja. Pääruuaksi rapeaksi paistettuja silakoita ja perunamuusia voisilmällä. Jälkiruoaksi karamellisoitua kaura-omenapaistosta vaniljajäätelöä ja kinuskikastiketta.

Täytyy rehellisesti sanoa, että tämä kokonaisuus oli super hyvä! Kaikki maut toimi loistavasti yhteen. Teen super harvoin kalaruokia kotona, jos paniikissa loihdittuja kalapuikkoja ei lasketa, joten oli todella kivaa päästä syömään kalaruoka menu. En edes muista milloin olisi viimeksi syönyt silakoita, varmaan joskus lapsena! Mutta nämä silakat olivat juuri sellaisia ihanan rapsakoita ja sopivan suolaisia.

Salve kalalautanen

Alkuruoaksi ollut kalalautanen oli myös erinomainen, siinä oli sopivasti vähän kaikkea. Kylmäsavulohi on aina best ja saaristolaisleipä toi kivaa tekstuuria annoksiin. Niitä oli myös kiva dippailla aioliin.

Sitten päästäänkin illan kruunuun, eli jälkiruokaan. Jälkiruoka saattaa ravintolassa olla monesti se kaikista paras, vaikka nykyään tykkään enemmän suolaisista herkuista. Tällä(kään) kertaa jälkiruoka ei tuottanut pettymystä. Tykkäsin erityisesti tuosta ideasta tarjoilla annos pieneltä pannulta. Omenakaurapaistos ei petä koskaan ja nyt sen kruunasi ihan itse tehty kinuskikastike!

Tämän kolmen ruokalajin menun hinta on vain 39,90e!

Omena-kaurapaistos

Toki merimieshistorian omaavassa ravintolassa ei juomakulttuuriakaan ole unohdettu. Nyt illallisen ohessa voi tilata vaikka snapsilautasen. Oma suosikkini oli tervasnapsi, jossa on yllättävän pehmeä ja miellyttävä maku. Drinkit on nimetty hauskalta merimiesaiheisesti.

salven snapsit

Ravintola Salven raikastunut ilme

Salveen on helppo tulla kaveriporukalla tai vaikka perheen kesken. Menu on sellainen, josta löytyy varmasti myös sopivia annoksia lapsille. Ainakin meidän lapset rakastaa esimerkiksi lohikeittoa ja lihapullat maistuu aina. Annoksia voi myös tilata puolikkaana.

Ravintola Helsinki

Myös sisustus on varmasti sellainen, joka kiinnittää jokaisen huomion. Pieniä yksityiskohtia on paljon. Merimiehet ovat vuosien saatossa tuoneet  Salveen erilaisia esineitä laivoilta. Ravintolan seiniltä löytyy valokuvia, meri- ja laivamaalauksia, purjelaivojen pienoismalleja, laivakelloja ja upea kompassi. Salin seinää koristaa komea, paksu köysi. Salvessa on myös käytäntö, että jos joku soittaa laivankelloja, niin hän pääsee tarjoamaan kierroksen koko ravintolalle.

Ravintola Salve uudistui

Ravintola Salve illallinen

*Pr-tapahtuma

Onko Ravintola Salve sinulle tuttu paikka? 

Lue myös: 

Tomi Björckin Lily Lee on moderni kiinalainen ravintola

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *